Rel om dood scholiere India door slangenbeet

Thiruvananthapuram

Scholieren hebben in India gedemonstreerd vanwege de dood van een leerling. Het 10-jarige meisje overleed deze week nadat ze in haar klaslokaal in het zuidelijke Kerala was gebeten door een giftige slang. Die hield zich naar verluidt op in een gat onder haar bureau.

Het meisje was volgens berichten in Indiase media pas na een uur naar het ziekenhuis gebracht. Toen was haar been al verkleurd. De docent, die inmiddels is geschorst, zou aanvankelijk gewoon zijn doorgegaan met de les, ondanks de pijnkreten van de scholiere en protesten van haar klasgenoten.

De ouders zouden met hun kind naar meerdere ziekenhuizen zijn gereden. Ze kregen overal te horen dat er geen tegengif voorhanden was. Het meisje overleed onderweg naar een vijfde kliniek. De eerste minister van de deelstaat heeft het optreden van de school bekritiseerd. "Docenten moeten kinderen juist leren hoe ze moeten reageren in zo'n situatie."

Bij haar school verzamelden zich vrijdag zo'n 150 tot 200 boze scholieren. Een jonge demonstrant klaagde dat er geen eerstehulpkit aanwezig is in het gebouw, terwijl daar regelmatig slangen worden gesignaleerd. Ook zouden docenten hebben volgehouden dat de verwonding van het meisje het gevolg was van een spijker, steen of iets vergelijkbaars.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.