Handbalsters van Foreholte laten zich in slaap sussen in Amsterdam

Tessa de Wekker
Amsterdam

Foreholte heeft zich bij Westsite figuurlijk in slaap laten sussen. Door het langzame spel van de Amsterdamsen lette de dekking van Foreholte op de momenten dat het echt moest niet goed op en konden de schutters van Westsite toeslaan: 32-26.

,,Zonde, want er lagen zeker kansen’’, zei Marc Klein, trainer van Foreholte. Zijn ploeg houdt van snel handbal, met rappe break-outs en een hoog baltempo. Westsite haalde het tempo echter volledig uit de wedstrijd. Een Amsterdamse aanval kon zomaar twee minuten duren.

,,De scheidsrechters vonden dat wel prima. Hun kracht ligt in hun sterke opbouwrij. Daar hebben ze goede schutters die wij niet onder controle hadden. We stapten niet snel en fel genoeg uit op de momenten dat het wél moest’’, zei Klein.

Zijn ploeg liep vanaf het begin achter de feiten aan omdat Foreholte meteen een aantal grote kansen miste. Klein: ,,Als we die hadden gemaakt en op voorsprong waren gekomen, dan hadden we Westsite in een ander spelletje kunnen dwingen. Nu hoefden zij ook geen tempo te maken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.