Slechte start breekt korfballers Tempo ook op tegen Koog Zaandijk

Koog aan de Zaan

Tempo kan in de Korfbal League nog geen potten breken. De debutant uit Alphen verloor bij KZ door een slechte start weer kansloos met 32-20.

De Alphenaren hebben in een week geleerd dat op het hoogste niveau de scherpte er vanaf het beginsignaal moet zijn om lang bij te blijven. Zij konden vorige week bij PKC na 8-1 pas na rust (18-7) eindelijk meescoren met 32-20 als eindresultaat. De geschiedenis herhaalde zich bij KZ, alleen een graadje erger. Het duurde nu veertien minuten voordat Edwin van der Weijde de score opende op 12-0. Hannah Klijn was toen al met een enkelblessure uitgevallen.

Na rust (19-7) kwam Tempo aanvallend beter uit de verf, zodat het verschil niet verder opliep. Coach Wouter Blok liet Rosanne Visscher haar rentree maken, want de wedstrijd was allang gespeeld. Dat was een van de weinige lichtpuntjes van het duel. De Alphenaren moeten zaterdag thuis tegen de andere debutant Groen Geel bewijzen dat zij hun lessen intussen geleerd hebben.

Scores Tempo: J. Steenbeek 6, T. Steenbeek 5, Van der Weijde 4, De Feijter 1, Schreuder 1, Wolvers 1, Eilers 1, M. Steenbeek 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.