DIOK doet het rustig aan, The Bassets onderuit tegen koploper

Amsterdam

Met een 5-64 overwinning op het Amsterdamse Ascrum deed DIOK vooral zichzelf een groot plezier. De wedstrijd was namelijk al na 20 minuten gespeeld toen Leon Koenen de tweede try van Siem Noorman converteerde tot 0-21.

Niets leek erop dat de Amsterdamse studenten de Leidenaars ook maar iets in de weg zouden leggen. Daarvoor was DIOK te oppermachtig. Captain Ross Bennie Coulson en Jake Stamenkovic waren de enige twee spelers die, na de interlands tegen Oekraïne en Duitsland, op de bank begonnen. De overige zes internationals maakten direct vanaf de start hun opwachting.

En dus lieten de Leidenaars er geen gras over groeien, voerden de druk en de snelheid op en de try’s stroomden binnen. Vijfpunters van Tom Altink, Siem Noorman, Losé Siliili en Oliva Sialau en goed voetenwerk van Koenen leverde een 0-33 ruststand op.

Op stoom

In het begin van de tweede helft lag het tempo een stuk lager en leek DIOK het wel goed te vinden. Ascrum scoorde zelfs nog een try maar zag vervolgens de blauw-gele trein weer op stoom komen en die bleek niet te stoppen. Scores van Nickel Blankenvoort, Daan van der Avoird (2), Chesney Crosby en Koenen zorgden voor de 5-64 eindstand.

In Sassenheim beleefde The Bassets tegen RC Hilversum een lastige en frustrerende middag. De gasten, koploper in de ereklasse, wonnen met 28-47. Vanaf het begin was direct duidelijk dat de gasten niet zonder punten naar huis wilden en dus werd het een pittig potje.

Aderlating

Lang bleven beide teams elkaars gelijken, tot het moment dat playing/coach Storm Carroll bij de stand 7-7 met geel naar de kant moest. Voor de thuisploeg bleek dat een flinke aderlating want kort erna produceerde Hilversum vier try’s en sloeg een gat. Dat bleek al snel te veel van het goede, want The Bassets probeerde alles nog uit de kast te halen, maar het fysieke en ook beter gegroepeerde Hilversum liet aanvallend niets toe.

En juist dat was misschien wel de grootste frustratie bij de bruin-zwarten en de Sassenheimse captain Tom van der Krogt. ,,Zo jammer allemaal. Het was een stevige pot, maar niets wat wij niet konden handelen. Die gele kaart van Storm kwam wel op zo’n verkeerd moment en had voor ons direct grote gevolgen. Wij waren daarna gewoon weg niet scherp genoeg om het Hilversum verder nog lastig te maken en dat moet dit seizoen echt anders. Zeker de komende weken als we op jacht gaan naar de punten, want hier nemen we geen genoegen mee.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.