HVV wint met acht man en een halve keeper van Aalsmeer

Doelman Max van Smirren bleef knap overeind.© Archieffoto

Tessa de Wekker
Voorschoten

Eigenlijk hadden de handballers van HVV ’70 een verliespartij ingecalculeerd tegen het ervaren Aalsmeer 3. De Voorschotenaren waren echter bijzonder goed op dreef tegen de nummer 2 van de ranglijst en wonnen met 31-27.

,,En dat met acht man en een halve keeper’’, zei trainer Dick Gijsman.

Het hele seizoen al kampt HVV met een smalle selectie vanwege een aantal blessures. Tel daarbij op dat Jelmer Laernoes vorige week zijn laatste wedstrijd speelde omdat hij op wereldreis is gegaan en het is niet vreemd dat Gijsman slechts de beschikking had over twee wissels. Bovendien was tweede keeper Daan Elkhuizen naar een festival.

Hij had nog geprobeerd om zijn kaartje te verkopen, omdat eerste doelman Max van Smirren afgelopen week was gevallen en veel pijn in zijn schouder had. Gijsman: ,,Daan had maanden geleden al aangegeven deze wedstrijd er niet te zijn. Hij heeft het toch geprobeerd om zijn kaartje te verkopen maar dat lukte niet. Max zei zaterdagochtend dat hij toch kon spelen.”

Met de warming-up zag dat er niet goed uit. Bij de eerste twee ballen vertrok zijn gezicht van de pijn en bovendien kon hij geen lange pass geven. Na een flinke dosis pijnstillers kon Van Smirren toch beginnen. ,,Hij speelde na het eerste kwartier eigenlijk heel goed. De dekking zorgde ervoor dat de hoek van Max’ rechterkant goed dichtzat en dat ging uitstekend.’’

Ook aanvallend liep het prima bij HVV. Al snel hadden de Voorschotenaren een gaatje te pakken. Bij rust was het 15-20 en na rust is de zege niet in gevaar gekomen, Van Smirren heeft de wedstrijd goed doorstaan. ,,Ik heb hem zondagmorgen nog even geappt en met zijn schouder gaat het goed’’, zei Gijsman.

De vrouwen van Foreholte konden de stunt van HVV niet evenaren. Ze verloren met 28-31 van nummer twee BFC. De lat en paal stonden maar liefst zeven keer in de weg.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.