Waterpoloërs Katwijk spelen dit seizoen geen rol van betekenis meer

© Archieffoto
Katwijk

De waterpoloërs van Katwijk gaan dit seizoen geen rol van betekenis meer spelen. De tweedeklasser verloor alweer voor de vijfde maal en is met dertien punten uit tien wedstrijden terug te vinden op de zesde plaats.

De achterstand op koploper De Linge bedraagt al dertien punten. Zaterdag ging de winst naar het op de tweede plaats geposteerde DZT. De Limburgers wonnen in Katwijk met 8-10.

Katwijk kon lang wedijveren met DZT dat met de gebroeders Wisse twee goede schutters in huis heeft. Pas in de slotfase werd de ontmoeting beslist. Tijs den Hollander schoot nog de 8-9 binnen maar de thuisploeg kon niet voorkomen dat de bezoekers aan het langste eind trokken. Sander Haasnoot schoot driemaal raak.

Derdeklasser Alkemade was niet opgewassen tegen het fel spelende West Friesland. De ploeg uit Roelofarendsveen miste vijf spelers en liep volkomen terecht tegen een 10-5 nederlaag op. Na de eerste periode keek Alkemade al tegen een forse achterstand aan (0-3). De thuisploeg zette nog wel een tandje bij maar kwam zaterdag kwaliteit tekort om de Friezen in de problemen te brengen. Jack Geerlings nam twee doelpunten voor zijn rekening.

De vrouwen van Katwijk zijn op de weg terug. Zaterdag werd De Gouwe met 14-12 aan de zegekar gebonden. De negende positie op de ranglijst lijkt bescheiden maar de ploeg van trainer Alex Sieval heeft nog een tweetal wedstrijden tegoed.

Katwijk leek aanvankelijk op een ruime zege af te stevenen. In de derde periode gaf het scorebord al een 11-4 voorsprong aan. Met vijf tegentreffers op rij volgde in de vierde periode wel een opmerkelijke inzinking. Er moest een doelpunt van Rosa de Wit aan te pas komen om de ban te breken.

De vrouwen van Sassenheim kunnen geen potten breken in de tweede klasse. De tweedeklasser verloor zaterdag met 9-7 van Haerlem. Fleur Nieuwenhout doelpuntte driemaal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.