Twee miljoen bij lange na nog niet binnen. Swetterhage verlengt inzamelingstermijn nieuw Hundertwassergebouw

Twee miljoen bij lange na nog niet binnen. Swetterhage verlengt inzamelingstermijn nieuw Hundertwassergebouw
Zoeterwoude

De inzamelingsperiode voor het nieuwe Hundertwassergebouw bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp is met een klein half jaar verlengd.

Oorspronkelijk was de deadline 31 december van dit jaar, maar die is opgerekt tot mei. Het benodigde geld, twee miljoen euro, is bij lange na nog niet ingezameld.

Swetterhage wil een nieuw dagbestedingscentrum laten bouwen dat door de beroemde architect Friedensreich Hundertwasser is ontworpen. Het moet een bijzonder, sprookjesachtig gebouw met 120 werkplekken worden. De overleden Hundertwasser stond bekend om zijn kleurrijke gebouwen.

De teller staat inmiddels op ’slechts’ 1.164.921 euro. Er komt mondjesmaat geld bij. Zo stortte de personeelsvereniging van Heineken vorige week 4000 euro. ,,Dat lijkt een druppel op een gloeiende plaat’’, zegt woordvoerder Annabel van Gageldonk namens Swetterhage. ,,Maar het is onderdeel van iets groters.’’ Begin volgend jaar is er bijvoorbeeld een grote veiling bij Heineken, waar onder andere kaarten voor de Formule 1 als kavel worden aangeboden.

Volgens Van Gageldonk breekt een spannende periode aan. ,,Er zijn onlangs veel fondsen aangeschreven. Wij konden dat niet eerder doen omdat de meeste fondsen verlangen dat er ook op korte termijn gebouwd gaat worden. We moeten keihard werken met een klein team om dat geld binnen te halen, maar we hebben er nog altijd het volste vertrouwen in.’’

Mocht het geld niet bij elkaar gebracht worden, dan gaat het project mogelijk in afgeslankte vorm verder. Van Gageldonk: ,,Dan kun je denken aan één in plaats van twee vergaderzalen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie