Burgerpanel Levendig Lisse start in januari

Lisse

Lissenaren willen best digitaal meepraten over het wel en wee in hun gemeente. Na het rondsturen van 4.000 brieven met de vraag of ze belangstelling hebben voor een digitaal burgerpanel, hadden zich vorige maand 354 inwoners aangemeld voor Levendig Lisse.

Hillegom peilt op die manier al negen jaar de mening van de inwoners, Teylingen is daar nu bijna twee jaar mee bezig. Zowel in Hillegom als in Teylingen doen rond de achthonderd inwoners mee aan het panel, waarbij ze per onderwerp zelf kunnen bepalen of ze de vragenlijst invullen en insturen.

De Lissenaren krijgen de eerste vragenlijst in januari toegestuurd. Onderwerp is dan de omgevingsvisie die Lisse net als alle gemeenten gaat maken. In die visie moet de gemeente beschrijven welke kant het de komende jaren op moet en hoe ze dat wil bereiken.

Alle politieke partijen mochten de afgelopen tijd onderwerpen bedenken voor het panel. D66 wil onder meer verruiming van de openingstijden voor de supermarkten op zondag en fietsen door de Kanaalstraat voorleggen aan het panel, het CDA de (meer)waarde van Keukenhof voor de inwoners en de bereidheid om te betalen voor de vele voorzieningen in de gemeente.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.