Verkeerde foto’s op sociale media gedeeld van ’serie-aanrander’ Leidse binnenstad. Politie zet extra mankracht in [update]

Gertjan van Geen
Leiden

Op sociale media en Whatsapp-groepen zijn de afgelopen dagen verkeerde foto’s geplaatst van de mogelijke serie-aanrander die in Leiden actief is.

De politie vraagt iedereen hiermee te stoppen. Uit onderzoek is gebleken dat deze personen niets met de aanrandingen, en zelfs een verkrachting, van de laatste weken te maken hebben. ’Dit heeft verstrekkende gevolgen voor degenen die met naam en toenaam worden genoemd’.

De serie aanrandingen in de Leidse binnenstad houdt de gemoederen bezig. Om zo snel mogelijk de dader(s) op te sporen, gaat het verzoek uit om verdachte beelden op particuliere bewakingscamera’s te uploaden naar de politie. Dat kan via de website www.politie.nl onder het kopje aangifte of melding doen.

De politie Leiden zet extra mankracht in in verband met de recente aanrandingen in de het centrum.

’Hoewel het aantal zedendelicten op ongeveer hetzelfde niveau ligt als in 2018, begrijpt de politie de onrust die is ontstaan en neemt de zaak zeer hoog op’, is te lezen op de website. Er is extra recherchecapaciteit vrijgemaakt. De districtsrecherche werkt samen met een specialistisch zedenteam van de Eenheid Den Haag. Ook is er overleg met de studentenverenigingen in de stad. Elk heeft zijn eigen wijkagent toegewezen gekregen. Die kan desgewenst helpen met aangifte doen. Op basis daarvan zijn een 20-jarige man uit Leiden en een 31-jarige man uit Sassenheim eerder al aangehouden. Zij zitten beiden nog vast.

Lees ook: Leidse studenten nemen maatregelen na zedenmisdrijven: ’We fietsen alleen nog in groepen’

-> Oproep Leidse burgemeester na nieuwe aanranding jonge vrouw in binnenstad: ’Daders mogen niet ongestraft wegkomen’

-> Studentes bang voor aanrander na meerdere incidenten in Haarlemmerstraat en Breestraat in Leiden

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.