Handbalsters Foreholte laten hun koppie niet hangen

Merel van Drueten legt aan namens Foreholte.© Foto Taco van der Eb

Tessa de Wekker
Voorhout

Zwaarbevochten. Zo kun je de 31-29 zege van Foreholte op DSS wel noemen. Tot een kwartier voor tijd keken de Voorhoutse handbalsters tegen een achterstand van drie punten aan. ,,We hebben geen moment het koppie laten hangen. Dat is de grootste winst’’, zei trainer Marc Klein.

Goed was de wedstrijd van Foreholte tegen DSS niet. Bij vlagen speelden de Voorhoutsen heel aardig, maar het vele balverlies in de aanval zorgde ervoor dat het geheel vrij rommelig werd. Met name in de tweede helft kon DSS daardoor flink scoren vanuit de break-out.

Als er geen balverlies werd geleden, dan liep de aanval wel behoorlijk. Verschillende speelsters op verschillende posities droegen bij aan de score.

,,Dat is toch wel onze kracht. Wij zijn heel breed in aanvallend opzicht. Iedereen kan scoren bij ons. Dat is voor een tegenstander lastig te verdedigen. Als ze iemand strak dekken, dan nemen anderen het over.”

DSS daarentegen vertrouwde heel erg op hun linkeropbouwster, die een goed schot heeft. De goede mandekking van Foreholte hield haar na rust echter prima in bedwang. Daardoor kwam de thuisploeg punt voor punt dichterbij en met een kwartier te spelen dichtte Foreholte het gat. ,,We zijn blijven werken. Onze veerkracht was heel groot. Ik heb ook eigenlijk geen moment het gevoel gehad dat we de wedstrijd zouden verliezen, ondanks dat we lang op achterstand stonden. We zijn conditioneel beter dan DSS en dat bleek.’’

HVV ’70 speelde voor de vierde keer dit seizoen gelijk. Op bezoek bij DIOS werd het 25-25. Het was met name de doelman van DIOS die zijn ploeg op de been hield. Hoewel HVV na rust slecht uit de kleedkamer kwam en tegen een 20-16 achterstand aankeek, kwamen de Voorschotenaren daarna sterk terug. Eigenlijk had HVV de wedstrijd moeten beslissen gezien de sterke aanvallen, maar de DIOS-doelman stak daar een stokje voor. ,,Het was niet zo dat we slecht schoten, maar die jongen pakte heel veel. Ik het altijd wel respect voor goed keeperswerk, maar het is een beetje jammer dat hij juist tegen ons in bloedvorm was’’, zei trainer Dick Gijsman.

Dennis Klaver viel uit met een knieblessure, nadat hij twee belangrijke doelpunten had gemaakt. Gijsman: ,,Hij heeft al twee keer een kruisband gescheurd, allebei de knieën. Hopelijk valt het dit keer mee, maar dat moeten we afwachten.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.