Slecht begin breekt zowel SJC als Alphense Boys op

Alphense Boys kwam bij SDO op alle manieren gehavend uit de strijd.© Foto STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS

Tessa de Wekker
Bussum

Een slecht begin brak Alphense Boys aan het einde van de wedstrijd tegen SDO op. Het werd 2-1 voor de gastheren in Bussum, waardoor de Alpenaren na vijf overwinningen weer eens verloren.

Al na vier minuten lag de bal achter de Alphense doelman Tim van de Linden. ,,We verdedigden niet goed en werkten de bal niet goed weg’’, zei trainer Hein van Heek.

Hij zag al voor rust drie spelers geblesseerd naar de kant gaat. Cem Sahin kreeg een schop en moest er met een ’ei’ op zijn enkel af, Joey Lauhouh verrekte zijn hamstring en Milan Stiphout scheurde een spiertje in zijn knieholte. Hun vervangers waren Kees Tol, Lilinho Martins en Mike Bavelaar. ,,Zij deden het prima, maar we moeten wel even wennen.”

De tweede helft was erg goed van Alphense kant. Alphense Boys creëerde veel kansen, maar verzuimde ze af te maken. De grootste misser was een penalty van Tol. Die maakte dat even later goed toen hij een voorzet van Jesse Vink in één keer tegen de touwen werkte. ,,Daarna was het wachten op de 1-2, want we waren veel beter dan SDO’’, vond Van Heek.

Het werd echter 2-1 in plaats van 1-2. In de negentigste minuut schoot SDO een vrije trap achter Van de Linden. Van Heek: ,,We kregen daarna nog één grote kans, maar Lilinho werd op drie meter van het doel naar achter getrokken en kon niet meer bij de bal. Helaas.”

Ook SJC verloor, voor de vierde keer op rij. In Noordwijk werd het 0-3 voor RKAVV.

De Noordwijkers stonden na vier minuten al op achterstand. Doelman Roy Haasnoot, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond vanwege een liesblessure van Bjorn Haggerty, schoot na een terugspeelbal de bal tegen een speler van RKAVV aan. De bal ging vervolgens over hem heen het doel in. Trainer Florian Wolf: ,,Ontzettend vervelend voor hem, maar ook voor ons allemaal. We liepen meteen achter de feiten aan.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.