Benefietfilm in het Omniversum bij boekpresentatie overleden boswachter Jenny van Leeuwen

Boswachter Jenny van leeuwen. Westeindseweg Zoeterwoude
© Taco van der Eb
Den Haag

In het Omniversum draait volgende week vrijdagavond nog één keer de film Backyard wilderness, ter nagedachtenis aan de begin oktober plots overleden boswachter Jenny van Leeuwen. Dan is ook de presentatie van het kinderboek dat zij nog schreef. Opbrengst van film en boek gaan naar het Wereld Natuurfonds.

Al bij de eerste zonnestralen

Ga ik snel wat water halen

Ik kruip over het gekleurde mos

Naar het meertje in het bos

In het water helemaal glad

Zie ik mezelf in het spiegelbad

Ik neem een slok en nog een

Er is genoeg voor iedereen

Het water is zo heerlijk nat

Weet je wat? Ik neem gelijk een bad

Het is een van de versjes uit het boek ’Wilde dieren - fotoversjes uit de natuur’. Ernaast een fraaie foto van een drinkende eekhoorn en een tekstje met uitleg over de herkomst van drinkwater. In het boekje komen op deze dieren uit de hele wereld voorbij, die Van Leeuwen zelf ook fotografeerde. Ze wil met de versjes, weetjes en opdrachten kinderen stimuleren naar buiten te gaan en zich in te leven in de wereld van de dieren.

Het is het allerlaatste boekje dat de Delftse boswachter Jenny van Leeuwen, die ook in deze regio voor Staatsbosbeheer actief was, zou schrijven. De presentatie maakt zij niet meer mee. Als eerbetoon aan de ook in deze regio graag geziene boswachter en haar niet aflatende inzet voor de natuur, wordt het 20 december in het Omniversum gepresenteerd. Om 19.00 uur draait daar dan ook nog één keer de film Backyard wilderness - waarvoor Van Leeuwen de Nederlandse versie insprak.

Kaartjes voor de film zijn te bestellen op omniversum.nl. Het boek is al verkrijgbaar via fotoversjes.nl.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.