Lissese jeugd kan volop springen op stuitergras

© Foto Leidsch Dagblad
Lisse

Samen met ontwerper Bas Warmerdam en een aantal kinderen uit de buurt heeft wethouder Jeanet van der Laan dinsdag officieel het stuitergras aan het Van Heemskerkplein in Lisse in gebruik genomen.

Het stuitergras bestaat uit elf kleine, ingebouwde trampolines die de jeugd tot springen moeten aanzetten. Op de groenstrook in het heringerichte plein in de zeeheldenbuurt is Lisse na Bergeijk de tweede gemeente die stuitergras heeft.

Door ze bij dicht elkaar te zetten, kunnen kinderen van de ene naar de andere trampoline springen. Met het idee van meerdere kleine trampolines bij elkaar en om ze vervolgens bijna onzichtbaar in grasvelden te plaatsen, won oud-Lissenaar Bas Warmerdan een wedstrijd van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport (VWS).

Extra leuk dat het stuitergras op een paar honderd meter van de Barentzstraat is aangelegd, waar hij is opgegroeid, aldus de ontwerper.

En nog een aardig detail: de trampolines zijn uitgetest op het weiland van het Lissese CDA-raadslid Gerrit Meiland. ,,Daar heb ik vroeger gewerkt’’, aldus Warmerdam, ,,en toen ik bij hem langs ging om het te vragen kon ik daar meteen terecht.’’ Van der Laan is blij dat er weer iets komt dat de jeugd aanzet om buiten actief bezig te zijn, zei ze bij de opening.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.