B en W willen investeren in verduurzaming zwembaden in Hazerswoude en Koudekerk

Zwembad De Hazelaar.© Foto Hielco Kuipers

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn zijn bereid te investeren in verduurzaming van de openluchtzwembaden in Hazerswoude-Dorp en Koudekerk aan den Rijn.

Het college is daarover in gesprek met de besturen van De Hazelaar (Hazerswoude-Dorp) en het Prins Willem-Alexanderbad (Koudekerk aan den Rijn).

Dat blijkt uit het collegebesluit om geen geld te steken in een zwembad voor Boskoop. Onderzoek wijst uit dat dit te veel geld kost. Ook heeft de komst van een Boskoops zwembad waarschijnlijk negatieve effecten op het aantal bezoekers van De Hazelaar.

In plaats daarvan kiest het college voor versterking van de bestaande zwembaden in Hazerswoude-Dorp en Koudekerk aan den Rijn, die volledig dor vrijwilligers worden gerund. Beide zwembadbesturen hebben bij de gemeente aangegeven dat ze graag willen investeren in duurzaamheid. Dat leidt op de langere termijn tot een kostenbesparing, door lagere energiekosten.

Zwemmers uit die kern kunnen prima in De Hazelaar terecht, vinden B en W. Ook in Alphen-stad zijn twee zwembaden: De Hoorn en Aquarijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.