Favorieten op NK in Alphen aan den Rijn komen pas in kwartfinale in actie

Jesper de Jong won woensdagavond in twee sets van Niels Lootsma.© Archieffoto

Hein ten Berge
Alphen aan den Rijn

Jesper de Jong kwam woensdagavond schadevrij door de eerste ronde van het NK tennis. De als derde geplaatste Hoofddorper rekende in twee sets (6-2 6-4) af met Niels Lootsma.

De echte strijd op het NK bij tenniscentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn moet nog losbarsten. Dat komt vooral omdat de echte toppers bij het toernooi ontbreken.

Vooral bij de mannen is de lijst afwezigen groot. Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker en Igor Sijsling hebben allen afgezegd. Dat geldt ook voor regerend Nederlands kampioen Scott Griekspoor en Alphenaar Jelle Sels. Botic van de Zandschulp en Tim van Rijthoven voeren de plaatsingslijst aan. Beiden kregen een bye in de eerste ronde en komen pas in de kwartfinale in actie.

Ook bij de vrouwen schitteren de sterkste speelsters door afwezigheid. Kiki Bertens en Arantxa Rus gaven in een vroeg stadium al aan dat het NK niet in hun programma paste. Richel Hogenkamp haakte op het allerlaatste moment af waardoor Chanel Janssen als ’lucky loser’ aan het hoofdschema werd toegevoegd. Janssen kreeg er woensdag met 6-0 6-3 van langs van Quirine Lemoine.

De nummers een en twee van de plaatsingslijst, Lesley Pattinama-Kerkhove en Bibiane Schoofs, hebben zich zonder te spelen al geplaatst voor de kwartfinales die donderdag en vrijdag worden gespeeld. Marrit Boonstra (4) sneuvelde al in de eerste ronde. Bente Spee was te sterk voor Boonstra die afgelopen seizoen haar rentree maakte.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.