Noordwijkse uitgaansgelegenheid Home mag na sluiting van een week weer open

Home in Noordwijk© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

Home in Noordwijk mag met ingang van donderdag weer open. Een week geleden werd de discotheek op De Grent op last van burgemeester Jon Hermans gesloten.

Dat gebeurde nadat in de nacht van 10 op 11 december een granaat voor de deur van Home was achtergelaten. Op de nabijgelegen Binnenweg, waar de eigenaar van Home een woning heeft, kwam een granaat tot ontploffing.

Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor, maar de schade aan de gebouwen was groot. Het was een kopie van de gebeurtenissen in augustus. Ook toen werd in de nachtelijke uren een granaat op De Grent achtergelaten en explodeerde er een op de Binnenweg.

Van de dader waren destijds beelden gemaakt. Eind november werden die in verschillende opsporingsprogramma’s op televisie getoond.

Daarop was te zien hoe een man de granaat voor de deur van Home neerlegde en ook een projectiel achterliet aan de Binnenweg, die vlak daarna ontplofte.

De politie ging destijds dan ook uit van een ’gerichte actie’. Over de aanleiding tastte de politie in het duister. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

Net als de vorige keer ging Hermans direct over tot sluiting van Home. Ook werd besloten om een tijdelijke politiepost nabij de Binnenweg te plaatsen.

Lees ook: Tijdelijke politiepost bij de Noordwijkse Binnenweg na ontploffing granaat

Lees ook: Noordwijkse nachtclub Home moet week dicht vanwege aanslag

Lees ook: Weer explosie in woonwijk Noordwijk, ’verdacht voorwerp’ voor de deur nachtclub Home [video] [update]

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.