Hartstochtelijk aangemoedigde handbalsters Foreholte nemen revanche op Aalsmeer

© Archieffoto

Tessa de Wekker
Voorhout

Foreholte is het jaar op twee punten met een goed gevoel geëindigd. Sportief, want de selectie won met 32-20 van Aalsmeer, en wat betreft clubgevoel. De speelsters werden in De Tulp namelijk hartstochtelijk aangemoedigd door heel veel jeugdspelers.

Die hadden voor de wedstrijd een clinic gehad en aansluitend patatjes in de kantine gegeten. Tijdens het eten was de selectie aangeschoven voor een praatje. De kinderen bedankten de speelsters op hun beurt door tijdens de wedstrijd met emmers en lepels heel veel kabaal te maken. ,,Het was volle bak. Hartstikke leuk’’, zei trainer Marc Klein.

Zijn ploeg had weinig moeite met Aalsmeer, de nummer laatst van de eerste divisie. Foreholte had nog een appeltje te schillen met de gasten, want in de heenwedstrijd gingen de punten naar Aalsmeer. Klein: ,,Toen waren we ook beter, maar ging het in de laatste tien minuten mis.’’ Foreholte liet het hoofd hangen toen het even tegen zat.

Dat gebeurde aan het begin van het seizoen geregeld, maar de laatste tijd zelden. ,,Daarin zie je dat dit team gegroeid is. Als we nu een periode veel missen of we worden hard aangepakt, zetten we door.’’

Foreholte begon tegen Aalsmeer uitstekend en pakte snel een 3-0 voorsprong. Aalsmeer kwam daarna op gelijke hoogte, maar vervolgens was de thuisploeg veel sterker.

HVV ’70 verloor nipt met 31-30 van Vrone/Berdos. Bij rust stonden de Voorschotenaren met 12-15 voor tegen de nummer vier. Na de pauze had HVV moeite met de linkeropbouwer van de Noord-Hollanders en kwam HVV achter. ,,De laatste paar minuten verdedigden we offensief en kwamen we terug. Helaas een puntje te weinig’’, zei coach Dick Gijsman, wiens ploeg nog wat vermoeid was van de bekerwedstrijd van woensdag. Die won HVV van eredivisionist Hercules. Op 15 januari speelt HVV thuis de regiofinale van de bekercompetitie tegen DIOS.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.