Maureen Koster snelt na drie jaar opnieuw naar de winst bij Sylvestercross in Soest, Belgisch kampioen wint bij de mannen

De Alphense Maureen Koster won op nieuwjaarsdag de Sylvestercross in Soest voor de tweede maal.© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus

ANP
Soest

Atlete Maureen Koster heeft de Sylvestercross in Soest op haar naam geschreven. De specialiste van de baan kwam solo aan de finish na de 6 kilometer lange veldloop door de Lange Duinen. De Keniaanse Tabitha Gichia arriveerde als tweede met 17 seconden achterstand. Jasmijn Bakker werd derde op 25 tellen.

Koster (27) beleefde dit najaar een dramatische aftocht op de WK atletiek in Doha. Ze kwam ten val op de 5000 meter en stapte gedesillusioneerd uit. De Boskoopse heeft zich weer opgericht en traint inmiddels hard bij haar Engelse trainer Rob Denmark. Alles is gericht op de Olympische Spelen van Tokio. Ze wil in april de 5000 meter onder de 15.10 minuten lopen, waarmee ze een ticket voor Tokio verdient.

De zege in de mannencross over 10,4 kilometer ging naar Belgisch kampioen Soufiane Bouchikhi. Hij was twee jaar geleden ook al de winnaar in de traditionele cross op oudjaarsdag. Bouchikhi troefde in de eindsprint zijn landgenoot Dame Tasema af. De Brit Mahamed Mahamed werd derde. Stan Niesten was de beste Nederlander op de zesde plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.