En de seks... de seks was echt ongelooflijk

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Bas ontmoette de liefde van zijn leven, maar ze moest eerst dingen stuk maken.

Hij dacht dat hij gelukkig was. „Ik was getrouwd, had twee dochters. Maar toen Rhea de trap af kwam wist ik meteen: Dit gaat problematisch worden.”

Bas is dj en producer. Voor zijn werk komt hij op feestjes en ontmoet constant nieuwe mensen. Zo ook de liefde van zijn leven. Maar ze moesten dingen stuk maken om samen iets op te bouwen.

„De eerste keer dat ik haar ontmoette, is alweer een jaar of 11 geleden. Ik was net gescheiden, 28 jaar oud en eigenlijk gewoon een jonge hond. Ik keek lekker een beetje om me heen en op een feestje kwam ik Rhea tegen. We klikten meteen. Het was echt leuk met haar. En de seks… De seks was echt ongelooflijk. Toch kwam het nooit echt tot iets. Ik was druk met mijn werk, zij had haar leven.

Mijn ex-vrouw en ik hadden op dat moment samen al een dochter. Wat je niet verwacht als je een punt achter je huwelijk zet, is dat je elkaar weer terugvindt. Ik ben een tweede keer met haar getrouwd. Ik was gelukkig. We kregen zelfs een tweede dochtertje en op een dag zag ik op Facebook dat Rhea óók een kindje had gekregen. Een jongetje. Ik was oprecht blij voor haar en stuurde een berichtje, waar geen antwoord op kwam. Geeft niet, dat snapte ik wel.

Maar vijf maanden later reageerde zij plotseling op een foto die een vriend van me had geplaatst. Iets geks weet ik nog, maar Rhea zag dat ik ouder was geworden. Een baardje, tatoeages. Ze stuurde een berichtje en we begonnen te kletsen. Toen ik na een tijdje voorstelde een bakkie te gaan doen, hield ze de boot een beetje af. Ze voelde ook wel aan dat het gevaarlijk kon worden. Maar uiteindelijk spraken we af.

Dat moment. Ik voel het nog. Ik had haar altijd mooi gevonden, maar nu kwam er een vrouw de trap af. Haar haar was inmiddels lang en blond en wapperde rustig om haar gezicht. Eigenlijk ging alles in slow motion. En die lach. De rest van de avond knetterde het van de hoogspanning en aan het einde van de avond zoenden we. Daarna gingen we een periode in waar we allebei niet trots op zijn. We hebben onze partners enorm belazerd. Stiekeme afspraakjes leidden tot een afspraak in een hotellobby, die weer leidde tot een kamer. De seks was minstens zo heet als voorheen, maar nu waren we verliefd. Is dat chemie of het lot? Ik weet het niet. We vonden een uitlaatklep in elkaar. Een vlucht uit het dagelijkse leven.

Liegen is verschrikkelijk. Als je uitkijkt naar een spannende stiekeme date gaat het wel. Maar als je daarna thuiskomt en naast je vrouw in bed kruipt. De moeder van je kinderen. Ik wilde dat niet meer. Alleen ik wist ook dat ik alles kapot zou maken.

Wanneer je je partner hebt belazerd, ben je een klootzak. Dat vond mijn vrouw natuurlijk, maar ook heel veel mensen daaromheen. Het heeft me werk gekost en vrienden. Ik neem het voor lief. Mijn ouders waren heel boos en als het aan mijn moeder had gelegen, kwam ik er niet meer in. Mijn vader haalde me binnen. Na een hele nacht praten zagen ze hoe stuk ik ging.

Rhea en ik wonen sinds een paar maanden samen. Haar zoontje woont bij ons, mijn dochters wonen in de buurt en ik mag ze zo vaak zien als ik wil. Mijn ex en ik kunnen nu goed met elkaar overweg en als Rhea en ik op zondagmorgen nog even blijven liggen, horen we beneden drie kinderen spelen. Het is goed. Ik moest wel haar vertrouwen winnen voordat ze bij me in wilde trekken. Ik blijf iemand die altijd op pad is en mensen ontmoet. In haar achterhoofd zit toch de vraag of het opnieuw zou kunnen gebeuren dat ik verliefd word op een ander. We praten dus zo open mogelijk over alles wat we meemaken. Maar Rhea is mijn droomvrouw. Ze is zo grappig en zo mooi. Vier jaar geleden zeiden we nog: Wat als de sleur erin komt? Maar de aantrekkingskracht is nog net zo groot, zo niet groter dan die eerste keer in dat hotel.”

Wil jij ook iets kwijt over liefde?

Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.