Brandweer krijgt Teylingse prijs vrijwilligers

Brandweer krijgt Teylingse prijs vrijwilligers
Burgemeester Carla Breuer temidden van de vrijwillige brandweer.
© foto Sven van der Vlugt
Teylingen

De vrijwillige brandweer van Warmond, Sassenheim en Voorhout heeft de gemeentelijke vrijwilligersprijs gekregen.

,,Mensen die alles laten vallen als de pieper gaat. Die door intensieve training precies weten wat ze moeten doen wanneer de nood aan de man is. Mannen en vrouwen die ons letterlijk uit de brand helpen en ook deze jaarwisseling klaarstonden’’, aldus burgemeester Carla Breuer bij de bekendmaking.

Breuer stond in haar nieuwjaarstoespraak stil bij het afgelopen jaar. Voor de Teylingse politiek was het een ’pittig’ jaar, aldus Breuer. Het was opnieuw puzzelen om de eindjes aan elkaar te knopen en daarnaast vertrokken twee van de drie wethouders: VVD’er Bas Brekelmans stapte in juni op om even later aan de slag te gaan bij Mens Makelaars, Rob ten Boden van Trilokaal vertrok op 19 december. De VVD kwam snel met oud-fractievoorzitter Marlies Volten als nieuwe wethouder, Trilokaal is nog op zoek.

Breuer loofde de Teylingse samenleving. ,,Onze dorpen tintelen van creativiteit en ondernemingslust. Inwoners en ondernemers bedenken plannen en voeren ze uit. Met zijn allen creëren we zo een hechte gemeenschap, waar men dingen samen doet en zich bekommert om elkaar.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.