Premium

Aanvoerder Mick Snel van TOP is ontzettend trots op het collectief na de winst op LDODK [video]

Aanvoerder Mick Snel van TOP is ontzettend trots op het collectief na de winst op LDODK [video]
Sassenheim

Trots is Mick Snel maar heel zelden. Zowel op zichzelf als op zijn team. Daar is de aanvoerder van TOP/SolarCompleet veel te veeleisend en perfectionistisch voor. Na de met 27-21 gewonnen wedstrijd tegen LDODK zaterdag sprak Snel zijn fierheid echter hardop uit. ,,Ik ben heel trots op ons. Het was een drama, maar uiteindelijk trekken we hem er met zijn allen uit.’’

Daar was wel wat verbaal geweld voor nodig. De frustratie was zichtbaar na rust (8-8) bij Snel. Het liep van geen kant bij de Sassenheimers, Snel niet uitgezonderd. En toen Julia Schuiling, net in het veld voor Barbara Brouwer, die in een duel met Marjolijn Kroon van LDODK hard op de grond was gevallen, twee doorloopballen op rij doorliet, moest het talent het ontgelden.

LDODK was door die verdedigende fouten op een 11-12 voorsprong gekomen. ,,Let dan op Julia!’’, brulde de aanvoerder vanuit het ander vak, gevolgd door een krachtterm. En tegen de andere drie in het vak schreeuwde hij: ,,Coach haar dan!’’

,,Ik was echt heel boos’’, zei Snel na afloop. ,,Niet alleen op Julia, maar ook op de rest. Ik snapte niet dat zij en Jet niet wisselden van dame om te verdedigen. Maar die krachtterm, nee, dat had ik niet moeten doen. Gelukkig zit er een goede kop op dat meisje. Ze is echt een groot talent.’’

Meteen na de uitbarsting nam coach Jan Niebeek een time-out. Hij maande zijn aanvoerder tot kalmte. Maar hij liet zich niet vermurwen en liet Schuiling staan. De pas achttienjarige liet zien uitstekend met kritiek om te kunnen gaan en beantwoordde dat vertrouwen.

Geholpen door de verdedigende kracht van Hendriks liet ze niets meer door. En aanvallend bracht ze waar ze voor in het veld was gekomen: diepgang en snelheid. Een paar minuten na de uitbrander van Snel scoorde ze zelf een doorloopbal, waarmee ze de stand gelijk trok: 15-15.

Aanvoerder Mick Snel van TOP is ontzettend trots op het collectief na de winst op LDODK [video]
Mick Snel (rechts) verdedigt André Zwart van LDODK.
© Foto Hielco Kuipers

Het bleek met nog twaalf minuten te gaan de ommekeer. Roos Verheugt, Snel, opnieuw Schuiling en Frank Mostard zetten hun ploeg binnen drie minuten op 19-15. De Friezen waren gebroken, het Sassenheimse zelfvertrouwen groeide met elke doelpunt.

Opeens speelde TOP als bevrijd, fris en vrolijk zoals de Sassenheimers zo goed kunnen. En opeens vielen de schoten wel, ook die van ver.

Snel: ,,Het gaat om een paar momenten. Zo lang loopt het niet, maar dan opeens is het vertrouwen er weer. Het gat werd twee, vier, zes. Uiteindelijk was het inzetten van Julia een meesterzet’’, zei de aanvoerder met een grijns.

Door de overwinning heeft TOP de koppositie overgenomen van LDODK. De punten waren belangrijk zaterdag. Maar misschien nog wel essentiëler met het oog op de rest van de competitie was het feit dat TOP zo’n topwedstrijd kan winnen in een verzwakte samenstelling.

Net als vorige week bleef Celeste Split met een voetblessure aan de kant, al zat ze dit keer wel op de bank. Ook Nick Pikaar hield wederom zijn trainingspak aan. Snel: ,,We zijn echt wel gehavend zonder Celeste en Nick. Celeste is onze beste aanvalster en Nick onze beste verdediger en ook aanvallend is hij heel belangrijk.’’

De aanvoerder zelf was ook verre van fit. Snel heeft last van een hamstringblessure en traint al een week met pijn. ,,Ik was er zo bang voor dat hij het niet zou houden. Want dan hadden we echt een probleem gehad. Godzijdank ging het goed.’’

Terwijl de sterren van TOP niet of minder goed inzetbaar zijn, is het aan het collectief om de handschoen op te pakken. Het duurde zaterdag even, maar uiteindelijk deden de Sassenheimers dat uitstekend.

Snel: ,,Dat is denk ik het grootste verschil met vorig seizoen. Toen wonnen we veel wedstrijden op individuele klasse. Nu is het heel vaak hard werken, maar lukt het ons om wedstrijden er met zijn allen uit te trekken. Daar ben ik trots op.’’

Dat was Niebeek met zijn aanvoerder eens. ,,Hier staat een trotse coach. We missen twee van onze drie beste spelers. Het was lang niet altijd goed wat we lieten zien. Maar we zijn als team elkaar blijven steunen, corrigeren, de afspraken nakomen en blijven knokken. Dan kunnen we heel veel.”

TOP-LDODK 27-21

Scores TOP: Snel 5, Flokstra 5, Hendriks 4, Verheugt 3, Mostard 3, Jousma 3, Anholts 2, Schuiling 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal