Slordig DIOK wint van zwak URC

Slordig DIOK wint van zwak URC
© Archieffoto
Leiden

DIOK is goed begonnen aan de tweede helft van het rugbyseizoen. De Leidenaars wonnen met overmacht van het zwakke URC: 66-0.

Het was niet de grote uitslag waar het na afloop over ging. Het bij vlagen slordige spel van de landskampioen was onderwerp van gesprek. Vooral in de eerste helft verzuimde DIOK direct afstand te nemen door een surplus aan persoonlijke fouten. De tegenstander bleef te lang in de waan dat er misschien iets te halen viel.

De thuisclub werd op tijd wakker en bracht de stand bij rust op 21-0, mede door goed spel van Lars Slager. Pas laat in de tweede helft, toen de Utrechtse batterij leeg raakte, maakte de thuisclub er voor het hondstrouwe publiek nog wat moois van. In hoog tempo werd de trylijn zeven keer gepasseerd, waarin alle driekwarters zich lieten gelden.

De mooiste actie kwam van de van blessureleed herstelde Nick Gordijn. In een ultieme poging een doorgebroken URC speler af te stoppen, sprintte hij diagonaal driekwart veld over, tackelde en veroverde de bal, hetgeen hem een staande ovatie opleverde.

DIOK won vervolgens met 66-0 dankzij try’s van Daan van der Avoird (3), Jordan Kersten (2), Siem Noorman, Oliva Sialau, Lose Siliili en Tom Altink. De conversies kwamen van Lars Slager (5), Leon Koenen (2) en Benjamin Garcia Propato.

The Bassets won van Ascrum met 43-31. De thuisclub had er bewust voor gekozen om te starten met bankspelers. Dat pakte verrassend goed uit en leidde tot 14-0 bij rust. In de tweede helft liep de teller op tot zelfs 36-7. Daarna werd er door gewisseld en raakte The Bassets de grip op de wedstrijd kwijt. Ascrum herpakte zich en kwam nog terug tot 43-31. Max Hoogenboom en Blake Nightingale scoorden twee try’s.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.