Premium

Dani van der Moot is opnieuw belangrijk voor Rijnsburgse Boys [video]

Dani van der Moot is opnieuw belangrijk voor Rijnsburgse Boys [video]
Dani van der Moot (links).
© Archieffoto
Rijnsburg

Rijnsburgse Boys is na een prima afsluiting van de eerste seizoenshelft vrolijk verder gegaan met het binnenharken van de punten. In een redelijk maar geen hoogstaand duel tegen het wispelturige Jong Sparta zegevierden de Rijnsburgers verdiend met 2-1.

Trainer Henk Wisman was als trainer dik tevreden met name over de eerste helft. ,,Sparta is een taaie en fitte ploeg en we hebben geen enkele kans weggegeven. Ook aanvallend zetten we vroeg druk op de bal en konden we vanaf het middenveld steeds de vrije man vinden.’’

De Rijnsburgse ploeg kwam na een zeer geslaagd vijfdaags trainingskamp in Madrid gemotiveerd aan de aftrap. Maar zonder Masies Artien, die vorige week dinsdag te laat op het trainingsveld verscheen.

Wisman deed zaterdag geen beroep op de laatste tijd sterke centrale verdediger en stuurde hem om disciplinaire redenen naar de tribune. Artien baalde als een stekker: ,,Ik vind het besluit van de trainer jammer.’’

Kraker

Of hij er volgende week in de kraker tegen Noordwijk weer bij zit hangt af van het gesprek dat deze week volgt. Hoe dan ook, stand in Nick Zeijlmans, die een degelijke wedstrijd speelde, voldeed prima in de ogen van Wisman.

Een enorme opsteker voor de Uien was de vroege openingsgoal van Spartaan Jason Meerstadt die na wat stoorwerk van Anthony van Dongen de bal pardoes over zijn eigen goalie Michael Fabrie heen schoot.

Het leek de opmaat voor en doelpuntenfestijn. Niets was minder waar. De geelzwarten hadden in het eerste gedeelte wel het overwicht en zorgden met veel druk op de bal dat de jonge Rotterdamse talenten weinig aan voetballen toe kwamen.

Dani van der Moot is opnieuw belangrijk voor Rijnsburgse Boys [video]

Spectaculaire momenten bleven echter uit. Gelukkig zorgde Dani van der Moot met zijn aanvallende impulsen voor wat opwinding op Middelmors. Verdedigend gaf Rijnsburgse Boys bijna niets weg. Na rust kwam Sparta wat flegmatieker voor de dag, zonder op het zware veld te imponeren.

De jonge ploeg van Jeroen Rijsdijk ontsnapte na vijf minuten wel aan een 2-0 achterstand nadat Van Dongen een fraaie door Van der Moot en Jeroen Spruijt opgezette aanval niet wist te verzilveren. Vrij voor doelman Fabrie miste zijn schot elke precisie.

Niet veel later werden de toeschouwers wel op hun wenken bediend. Met dank aan Van der Moot die de bal met twee tegenstanders voor zijn neus prachtig en buiten bereik van Fabrie in het doel deponeerde: 2-0.

Amper een minuut later was de al negen keer scorende spits opnieuw gevaarlijk en belandde zijn inzet via de binnenkant van de paal weer voor zijn voeten. ,,Ik wilde hem vervolgens terug leggen op Van Dongen maar die stond gedekt en schoot hem uiteindelijk helaas door de benen van een speler naast.’’

Als donderslag bij heldere hemel werd het ruim twintig minuten voor tijd nog 2-1 dankzij de na rust ingevallen Youssef el Kachati, die de bal na slordig verdedigen met een punter langs Richard van Nieuwkoop zag vallen.

,,Ik zag die bal niet aankomen’’, aldus de doelman. Daarna werd het zowaar nog hectisch, zag ook Wisman. ,,Na de 2-1 roep je de ellende over je af en helemaal toen hun doelman vlak voor tijd bij een vrije trap mee naar voren kwam. Dan kan die bal zomaar verkeerd vallen.''

Rijnsburgse Boys-Jong Sparta 2-1

3. Meerstadt (e.d.) 1-0, 58. Van der Moot 2-0, 67. El Kachati 2-1.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Strooker, Gielisse, Zeijlmans (74. Bakker), Koomen, Spruijt, Ros, Magan (90. Schet), Van Dongen, Van der Moot, Zeldenrust (77. Jongeneelen).

Meer nieuws uit Sport Regionaal