Premium

Ontslag voor bestuurder Gemiva-SVG

Ontslag voor bestuurder Gemiva-SVG
Zoeterwoude

De in juni op non-actief gestelde bestuurder van gehandicaptenorganisatie Gemiva-SVG krijgt per 1 februari zijn ontslag.

De kantonrechter is akkoord en bepaalde dat de man een vergoeding van 75.000 euro meekrijgt. De raad van toezicht besloot al in augustus dat de bestuurder niet meer terug mocht komen. Uit een onderzoek was namelijk gebleken dat de man ongepast gedrag had vertoond tegenover een medewerkster.

De twee achterblijvende bestuurders Gerard Gerding en Jos Hiel hebben de taken van hun thuiszittende collega overgenomen. De raden van toezicht en bestuur overwegen dit zo te houden.

Hoe het met het slachtoffer is, zegt voorzitter Wouter de Jong van de raad van toezicht niet. ,,We hebben in overleg met haar ondersteuning en nazorg geregeld.’’

Volgens De Jong kent Gemiva al jaren een helder beleid als het om onderlinge omgangsvormen gaat. ,,Natuurlijk was de situatie met de bestuurder voor velen binnen de organisatie aanleiding om het gesprek te voeren over ongewenste omgangsnormen. Op andere momenten ontstaan die gesprekken ook, bijvoorbeeld bij de bespreking van medewerkerstevredenheidsonderzoeken.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.