Veel belangstelling voor villa’s Lindenhof in Lisse

Zo moet de hoek Achterweg-Lindenlaan er straks uit gaan zien.
© Tekening TWYL
Lisse

De belangstelling is boven verwachting, zegt directeur Bart Kuil van ontwikkelaar The Way You Live (TWYL). De projectwebsite is amper online of er hebben zich al 75 belangstellenden voor de zes villa’s gemeld.

TWYL gaat samen met het Sassenheimse bouwbedrijf Van Breda aan de slag op het terrein van de voormalige Josephschool op de hoek Achterweg-Lindenlaan. In Warmond heeft de combinatie al een aantal villa’s gebouwd en gaat er daar nog twee bouwen.

In het kleine parkje in Lisse komen zes villa’s. Vier daarvan krijgen drie lagen, twee lijken een beetje op een bollenschuur en tellen twee lagen.

Die liggen wat verder naar achteren richting de nieuwbouw van de Joseph. De nu al grote belangstelling geeft volgens Kuil aan ’dat deze plek leeft’. Dat verbaast hem niet. ,,Dit soort plekken is nu eenmaal zeldzaam: redelijk rustig en toch heel dicht tegen het centrum aan.’’

Wat de woningen straks gaan kosten, is nog niet bekend. Daar moet nog op worden gerekend, zegt Kuil.

Wel denkt hij nog dit jaar de woningen in de verkoop te kunnen doen. Dat is redelijk snel, vindt hij, omdat het bestemmingsplan ervoor nog moet worden gewijzigd en dat kost nu eenmaal tijd.

Ergens begin volgend jaar hoopt hij met de bouw te kunnen beginnen en ongeveer een jaar later, begin 2022, moeten de huizen dan worden opgeleverd.

De gemeente Lisse is blij met het plan, zegt wethouder Jeanet van der Laan. Aan alle eisen van de gemeente wordt voldaan. De woningen zijn heel energiezuinig, krijgen elektrische laadpalen en komen ruim in het groen te staan.

Van de oude school wordt minimaal tachtig procent van het sloopmateriaal hier of elders hergebruikt. De gemeenteraad stelde daarnaast als eis dat de verkoop van de grond de gemeente minimaal negen ton moet opleveren. Ook daaraan wordt voldaan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.