Tijdelijke parkeergarage Palaceplein Noordwijk voor zomerseizoen 2021 in gebruik

Onder het parkeerterrein op het Palaceplein. Daarboven het Gat van Palace.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Noordwijk

De gemeente Noordwijk wil nog voor het zomerseizoen van 2021 een tijdelijke parkeergarage op het Palaceplein in gebruik nemen. Die is nodig omdat nabijgelegen parkeerplekken vanwege grote bouwprojecten komen te vervallen. Zo wordt onder meer het plein aan de Maarten Kruytstraat bebouwd.

Alvorens de uit drie lagen bestaande parkeergarage met 110 plekken wordt gebouwd, wordt eerst de weg verplaatst. De Koningin Wilhelmina Boulevard zorgt bij de aansluiting op De Grent nu nog voor een scheiding tussen het tegen het duin aangelegen Palaceplein en het naastgelegen Gat van Palace. Bedoeling is dat de boulevard wordt doorgetrokken tot aan het duin en daar afbuigt zodat de weg vloeiend richting De Grent loopt. Het Palaceplein schuift daardoor in noordelijke richting op.

Onder het plein moeten ook de nodige werkzaamheden worden verricht voor de latere reconstructie van de Parallel Boulevard. Onder die weg komt een nieuwe drainage te liggen om definitief een einde te kunnen maken aan de grondwateroverlast nabij de kust. De gemeente overlegt komende maand met het hoogheemraadschap om de klus bij het Palaceplein alvast naar voren te halen. Daarna kan de garage worden geplaatst. Maar voor het zover is, zal er eerst een uitvoerige inspraakprocedure komen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.