Bestsellerauteur Herman Koch en notaris Erna Kortlang te gast bij boekhandel Kooyker in Leiden

Erna Kortlang.
Herman Koch.
1/2
Leiden

De Leidse boekhandel Kooyker heeft de komende tijd een notaris en een bestsellerauteur te gast: Erna Kortlang en Herman Koch.

Met journaliste Friederieke de Raat schreef notaris Erna Kortlang het boekje ’Hoe lang zullen ze leven’. Hierin worden vijftig vragen op het gebied van erfrecht behandeld. Aan de hand van de vragen en prikkelende praktijkvoorbeelden laat Kortlang de lezer nadenken over de eigen situatie en de mogelijke consequenties van een erfenis.

,,De meeste mensen krijgen in hun leven immers wel een keer te maken met een nalatenschap’’, stelt Kortlang, die notaris en partner is bij Teekens Karstens in Leiden. Haar spreekuur bij boekhandel Kooyker in de Breestraat is zondag 19 januari om 15.00 uur.

Op donderdag 23 januari komt schrijver Herman Koch naar de boekhandel. Hij publiceerde onlangs zijn nieuwe roman ’Finse dagen’. Hierin keert hij terug naar zijn jeugd.

Op 19-jarige leeftijd ging Koch op een zeer afgelegen plek in Finland werken en wonen. Zijn moeder was kort daarvoor overleden en hij ging weg uit Nederland om zijn vader en diens nieuwe vriendin te ontvluchten. Veertig jaar later keert hij terug naar Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep.

Herman Koch heeft al de nodige succesromans op zijn naam staan. Zijn boek ’Het diner’ was een megabestseller. Hij wordt bij boekhandel Kooyker geïnterviewd door Sebastiaan van Loosbroek, redacteur bij universiteitsblad Mare en oud-medewerker van het Leidsch Dagblad. Zijn optreden begint om 19.30 uur.

Zowel voor Erna Kortlang als voor Herman Koch geldt dat de entree gratis is. Wel wordt aanbevolen om vooraf even een plek te reserveren via info@kooyker.nl of tel. 071-3040130.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.