Premium

’Politiek aan zet over sporthallen Teylingen’

’Politiek aan zet over sporthallen Teylingen’
De opslag van Op Dreef in de zaal aan de Kagerdreef.
© foto op dreef
Teylingen

Er komt snel duidelijkheid over de vraag of Voorhout een nieuwe grote (breedte)sporthal krijgt. Binnen twee maanden krijgt de raad een definitief stuk over de mogelijkheden.

De binnensportverenigingen kampen met ruimtegebrek en zien het liefst een grote nieuwe sporthal komen. De gemeenteraad vroeg daarom wethouder Arno van Kempen naar de mogelijkheden en die kwam onlangs met een verkenning van de mogelijkheden om de verenigingen meer ruimte te geven. Een nieuwe hal ter grootte van De Tulp kost een kleine 8,5 miljoen, een topsporthal is nog een stuk duurder.

Behalve een nieuwe hal ziet hij ook mogelijkheden in het beter benutten van de bestaande hallen, het weer in gebruik nemen van de sportzaal aan de Kagerdreef en wellicht kunnen de verenigingen in de avonduren gebruik maken van de KTS. Daarnaast moet er op Elsgeest een zogeheten ballonhal komen die de bestaande hallen kan ontlasten.

Volgens de planning moet er uiterlijk eind maart een definitief stuk over alle mogelijkheden liggen. Dat gaat lukken, liet Van Kempen maandag weten op vragen van het CDA. Dan is het aan de gemeenteraad om aan te geven welke kant het verder op moet, aldus de wethouder.

De gymzaal aan de Kagerdreef wordt momenteel gebruikt door kringloopwinkel Op Dreef. Het plan om de zaal weer in gebruik te nemen wordt overigens ook ingegeven door het feit dat er in Sassenheim (ook) voor de basisscholen extra sportruimte nodig is. De wethouder is momenteel in gesprek met de kringloopwinkel en is op zoek naar een alternatief. Tot het moment dat er iets is gevonden, kan Op Dreef in elk geval aan de Kagerdreef blijven zitten, verzekerde Van Kempen. ,,We gaan natuurlijk niet de kringloopwinkel op straat zetten’’, aldus de wethouder maandag.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.