’Dissidenten’ Partij Sleutelstad ’met verdriet’ uit de partij gezet

’Dissidenten’ Partij Sleutelstad ’met verdriet’ uit de partij gezet
Raadslid Anand Jitan.
© foto gemeente leiden
Leiden

Leden en bestuur van de Leidse Partij Sleutelstad (PS) hebben definitief afstand genomen van drie dissidente leden, en het trio opgeroepen hun politieke activiteiten op te geven.

Dat is de uitkomst van een ingelaste ledenvergadering. Anandkoemar Jitan is een van het bewuste trio en hij is zeker niet van plan plaats te maken. Jitan wacht in eerste instantie een uitspraak van de rechter af, later deze maand, over wie werkelijk de PS mag vertegenwoordigen.

De lokale partij, opgericht door een groep Leidse Hindoestanen, deed in 2010 en 2014 tevergeefs mee aan de plaatselijke raadsverkiezingen. Onder aanvoering van Maarten Kersten haalde PS in 2018 twee zetels, een voor hem en een voor Jitan.

Tussen die twee boterde het echter niet en ook binnen de partij ontstond een scheuring. Zowel de achterban van Kersten als die van Jitan claimen al enige tijd de ware vertegenwoordigers van PS te zijn en de rechtmatige eigenaars van naam en organisatie.

De eerste groep heeft nu tijdens een ledenbijeenkomst de andere groep ’met groot verdriet’ uit de partij gestoten. Jitan en de duo-raadsleden Anand Siwpersad en Prem Kalicharan zijn opgeroepen hun (duo)zetel op te geven en ook naar buiten toe niet langer de partij te vertegenwoordigen.

Jitan geeft nu geen commentaar, maar zegt wel met vol vertrouwen uit te zien naar het kort geding op de 29ste, en het oordeel dat volgt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.