Alphense dansschool D-beatz rouwt om docente Raisa Fairbairn (28)

Alphen aan den Rijn

Leerlingen en docenten van de Alphense dansschool D-beatz rouwen om de dood van een 28-jarige docente uit Rotterdam. Zij is een paar dagen geleden onder verdachte omstandigheden overleden.

De docente, Raisa Fairbairn, werd op dinsdag 7 januari uit het water van de Maas in Rotterdam gered, maar overleed een paar dagen later in het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de zaak. Het is nog onduidelijk of het om een noodlottig ongeval of een misdrijf gaat.

De politie is onder meer op zoek naar een man met wie de vrouw op 7 januari omstreeks 04.40 uur heeft gesproken. Dat was op de Kop van Zuid en is op camerabeelden geregistreerd. Daarna loopt de vrouw naar de kade en de man gaat de andere kant op. Het gesprekje vindt zo’n vijf minuten voordat Fairbairn vanaf de kade bij Hotel New York in het water terechtkomt plaats.

Hulpdiensten hebben de vrouw in kritieke toestand uit het water gehaald, gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks die reddingsactie is de vrouw een paar dagen later overleden.

De politie is ook op zoek naar andere getuigen die iets kunnen vertellen over de gebeurtenissen eerder die avond en de ontmoetingen die het slachtoffer toen had.

Dansschool D-beatz heeft het afgelopen weekeinde een rouwbijeenkomst gehouden in de hiphopdansschool aan de Flemingweg en een condoleanceregister geopend.

Op Gofundme.com is een vriend van de Rotterdamse een inzamelingsactie voor de begrafeniskosten begonnen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.