Premium

Persoonlijk contact zoeken

Persoonlijk contact zoeken
Aaltje Vincent vindt het voorstel om samen een keer een kop koffie te drinken een mooie binnenkomer bij een bedrijf waar je wilt solliciteren.

Die vacature is echt wat voor jou! En dan? Wat werkt bij solliciteren? Loopbaanprofessional Aaltje Vincent, expert in jobmarketing, helpt.

JANUARI SOLLICITATIEMAAND

„Als je die ene leuke vacature ziet, dan bel je naar de genoemde contactpersoon voor meer informatie. Stel een vraag waaruit je vakmanschap blijkt. Bijvoorbeeld: ’Ik heb ervaring met ... Doen jullie dat ook?’ Overigens is reageren op een vacature niet dé manier. De beste manier om aan tafel te komen is: netwerken. Je kunt echt beter zes goede netwerkgesprekken hebben, dan honderd sollicitatiebrieven schrijven. Een informele kennismaking, contact maken, werkt het beste; ook voor bedrijven. Beide partijen krijgen zo een idee of het past of niet, waarmee je je de moeite van solliciteren en selecteren bespaart. Steeds meer werk gaat via via. In ons jargon noemen we dat referral recruitment.”

„Voor werk in de horeca of retail, zou je ook langs kunnen gaan. En dan niet van: ’Ik zoek werk’ of ’hebben jullie vacatures?’. Want daar heeft de ander weinig aan. Bied een oplossing: ’Hebben jullie nog een goede serveerster nodig? Ik heb die en die ervaring.’ Open sollicitaties hebben alleen zin bij krapte op die arbeidsmarkt. Wil je graag bij bedrijf x werken, dan kun je beter bellen. Een naam kun je vaak wel via LinkedIn vinden. Ook dan bied je jezelf aan met wat je kunt en wat je vak is, en dat je graag een kop koffie komt drinken. Dat klinkt beeldender dan ’langskomen om kennis te maken’. Collega’s nemen graag collega’s aan en worden daar soms voor beloond.”

Goed woordje

„Noem je contact in je brief en informeer die persoon, zodat hij een goed woordje voor je kan doen. Je cv bepaalt of je brief nog wordt gelezen. Beide moeten goed leesbaar zijn op een mobiel of tablet. Val op je cv met je vakmanschap in huis en niet met dat ouderwetse rijtje persoonsgegevens. Schrijf je cv toe naar het werk dat je wilt veroveren. Noteer wat je hebt gedaan, hoe je iets doet en wat je bereikt hebt. Gebruik daarbij getallen.”

Taalgebruik

„Iedereen kan wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van een cv of brief. Zorg wel dat het jouw taalgebruik en woorden zijn, en solliciteer alleen op functies die je kunt. Over wel of niet je geboortedatum of leeftijd vermelden, zijn recruiters verdeeld. Je kunt het voor jezelf testen, door de ene keer mét en de andere keer zónder te solliciteren. Met een naam van buitenlandse komaf kun je iets vergelijkbaars doen of die van een Nederlandse aangetrouwde gebruiken. Overigens is vooraf bellen dan ook heel sterk. Dan hebben ze jou en je naam al gehoord.”

„Stel, je bent doof of hebt een kunsthand. Dan zet je dat niet in je brief of cv! Het gaat om je vakmanschap. Het doel is om op gesprek te komen. En dan kun je je beperking benoemen en de ander direct geruststellen. Als je je diploma niet gehaald hebt, kun je die paar jaar studie of opleiding prima op je cv vermelden. Breng dan in het gesprek wel zelf ter sprake waarom je die niet hebt afgemaakt. Daaruit spreekt verantwoordelijkheid en eerlijkheid.”

„In plaats van een brief, kun je een video bij je cv meesturen. Tussen alle brieven kan een levendige indruk verschil maken. Maar dan moet die wel echt goed zijn en geen herhaling van je cv: vraag niet om werk maar laat zien wat je kunt of doet. In plaats van een cv kun je ook je LinkedIn-profiel sturen. Vul daar vooral je vaardigheden in, omdat recruiters daarop zoeken.”

Reageer meteen

„Wacht niet tot de sluitingsdatum, maar reageer meteen. De ander is razend benieuwd naar de reacties. Dus de eerste paar leest hij meteen. Heb je een week na die datum nog niets gehoord, dan mag je - enthousiast - bellen. Wees trouwens voorbereid dat een werkgever jou belt, om het gesprek alvast te plannen en veilig te stellen. Dat gebeurt in functies waar tekorten zijn. Als je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek, kun je vragen wat de doorslag gaf bij de anderen. Dat klinkt positiever. Vraag gerust door of naar een voorbeeld als je ’niet in het profiel past’. Dat telefoontje kan later verschil maken, als voor die organisatie gesprekken tegenvallen of kandidaten voor een ander kiezen. Wie weet nodigen ze jou dan alsnog uit.”

„Voor wie denkt aan een carriereswitch: nu is de tijd! Zij-instromers zijn vaak welkom. Zorg wel dat je ’arbeidsmarkt-klaar’ bent, zodat je met wat jij kunt een oplossing kunt overbrengen. En vergeet nooit: niemand nodigt zuurpruimen, zeurpieten en klagers uit.”

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.