Bouw van Campus aan Leidse Ypenburgbocht begint nog dit jaar

Het meest recente ontwerp.© afbeelding gemeente leiden

Loman Leefmans
Leiden

Alle lichten staan op groen voor de bouw van 392 studentenwoningen in de Leidse Ypenburgbocht. Het stadsbestuur is van plan om de zwaarwegende omgevingsvergunning te verstrekken aan projectontwikkelaar Niersman uit Voorschoten. Dat heeft bouwwethouder Fleur Spijker (D66) bekendgemaakt.

De ’bocht’ ligt aan de kop van de Schipholweg, waar de Willem de Zwijgerlaan en Oegstgeesterweg in elkaar overgaan. Voor die plek - eerder ook wel Big Boss-locatie genoemd - passeerde in het verleden een reeks plannen die de eindstreep niet haalde. Niersman lijkt het nu wel te lukken, met bijna vierhonderd studentenkamers en -studio’s die Leiden goed kan gebruiken.

Het in hoogte verspringende complex, met gemiddeld vier bouwlagen, wordt voor de veelal buitenlandse studenten aangevuld met onder meer deelfietsen, laadpalen, studeerzalen en een fitness- en wasruimte, terwijl er zonnepanelen op het dak worden gemonteerd.

Volgens Spijker kan de eerste heipaal binnen een jaar de grond in. Bewoners uit de aangrenzende wijk Groenoord-Noord, die door het water van de Haarlemmervaart van de Ypenburgbocht zijn gescheiden, hebben nu zes weken de tijd om eventuele bezwaren aan de gemeente kenbaar te maken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.