Leiderdorpse VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen stapt op. ’Het is mooi geweest’

Leiderdorpse VVD-fractievoorzitter Bart Hoenen stapt op. ’Het is mooi geweest’
Leiderdorp

Fractieleider Bart Hoenen van de VVD in Leiderdorp stapt op. Hij wilde sowieso geen nieuwe termijn in de gemeenteraad na 2022, en vindt dat zijn partij de komende twee jaar moet ingaan met raadsleden die na de verkiezingen willen terugkeren.

Hoenen doet in de raadsvergadering van 27 januari een mededeling over zijn vertrek. Meteen na die vergadering dient hij zijn ontslag in. ,,Nu de politieke rust in Leiderdorp is teruggekeerd door de benoeming van een nieuw college, vind ik dat het moment gekomen is. De gemeente en haar bestuur gaan een nieuwe fase in. Ik loop nu tien jaar mee in de gemeenteraad en het is mooi geweest. Je moet niet over je houdbaarheidsdatum heengaan. En mijn partij heeft jonge mensen die staan te trappelen om het over te nemen.’’

Dat de Lokale Partij Leiderdorp (LPL) op 18 november vorig jaar het college met VVD en CDA opblies, speelde mee in Hoenens besluit om nu de politiek te verlaten. ,,Dat heeft het proces versneld. Maar het besluit om niet tot de verkiezingen aan te blijven, stond al vast.’’ Dat zijn werk bij Area071, PLNT, de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden steeds meer tijd vragen, speelt ook een rol.

De opengevallen plaats in de VVD-fractie wordt ingenomen door Frank van Noort. Vermoedelijk volgt Martine Breedveld Hoenen op als fractievoorzitter.

Meer nieuws uit Leiden