Fraaie zege Quick Boys op De Treffers

Fraaie zege Quick Boys op De Treffers
Tommy Bekooij
© archieffoto
Groesbeek

Quick Boys won zaterdag de lastige uitwedstrijd bij De Treffers. De Katwijkers moesten er hard voor knokken, maar sleepten in het slot van de wedstrijd uiteindelijk de tweede competitiezege van 2020 binnen: 1-3.

Nadat de thuisploeg sterk aan de wedstrijd was begonnen en Quick Boys-doelman Paul van der Helm zijn ploeg met twee fraaie reddingen bij de hand had genomen, trok Tommy Bekooij na tien minuten Quick Boys op gang. De vleugelaanvaller lobde een slecht uitverdedigde bal fraai over de uitgekomen Groesbeekse keeper. ,,Ik had geen twijfel en bleef rustig. Het was een heerlijk moment, want we stonden in het begin eigenlijk met de rug tegen de muur’’, vond Bekooij.

Eenmaal op voorsprong kwam de ploeg van Edwin Grünholz los. De komst van Sabir Achefay heeft de Katwijkers daarbij in aanvallend opzicht goed gedaan. Niet alleen beschikt de van Noordwijk overgekomen technicus over veel creativiteit, maar ook zijn altijd dreigende acties zorgen ervoor dat er meer ruimte komt op het veld voor andere gevaarlijke aanvallers zoals Bekooij. ,,Ik ben daar heel erg blij mee. Je zag voor de winterstop vaak dat tegenstanders met dubbele dekking aan mijn kant speelden. Nu komen er voor mij meer mogelijkheden en dat is lekker’’, aldus Bekooij, die zijn ploeg na de rust weer zag stoeien met de taaie middenmoter.

De Treffers maakte dan ook gelijk en even leek het erop dat de thuisploeg door ging drukken. De van Spakenburg overgekomen spits Olaf van der Sande stelde echter orde op zaken door de 1-2 binnen te schieten. Op die manier betaalde hij de Quick Boys-supporters terug voor de nieuwe blauwe voetbalschoenen die hij van de fanatieke aanhang cadeau kreeg, omdat hij de eerste weken op Nieuw Zuid op oranje kicksen had rondgelopen. Leidenaar Ricardo Kuyvenhoven schoot tien minuten voor tijd de beslissende 1-3 binnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal