Handballers HVV ’70 bekronen uitstekende week met winst, vrouwen Foreholte zijn kansloos tegen koploper

HVV ’70 won afgelopen week de regiofinale en plaatste zich voor het landelijke hoofdtoernooi.© Archieffoto

Tessa de Wekker
Pijnacker

HVV ’70 heeft een uitstekende week achter de rug. Woensdag wonnen de Voorschotenaren de regiofinale van de beker (29-26 tegen DIOS) en zaterdag was Oliveo geen partij in de competitie. In Pijnacker werd het 23-33.

Door de bekerwinst heeft HVV zich geplaatst voor het landelijke hoofdtoernooi. In de achtste finale treft het waarschijnlijk een ploeg uit de eredivisie of BENE-League. ,,We hebben niets te verliezen dan. Het wordt een mooie ervaring. Ik hoop op een thuiswedstrijd’’, aldus trainer Dick Gijsman.

Tegen Oliveo had een aantal spelers nog last van wat pijntjes van de wedstrijd van woensdag. De thuisploeg bleef tien minuten bij, maar daarna nam HVV de benen. Bij rust was het 18-12. ,,Het was de tweede helft een veredeld trainingspartijtje. Op een gegeven moment kwam bij ons ook de klad er wat in.”

Koploper Kwiek liet tegen Foreholte nog maar eens zien waarom het waarschijnlijk ongeslagen kampioen gaat worden. Elk foutje van de Voorhoutsen werd afgestraft, waardoor de koploper maar liefst 42 keer kon scoren, tegen 25 van Foreholte.

De eerste twintig minuten mocht de ploeg van Marc Klein nog hopen op een wonder. Het stond toen 10-9 voor de ploeg uit Raalte. ,,We maakten toen niet veel fouten. Maar na twintig minuten nam Kwiek een time-out. Daarna stond hun dekking veel scherper en verdedigden ze veel harder. Op het randje vaak.’’

Mede door het niet afstraffen van dat harde spel door de scheidsrechters veranderde het spelbeeld. Foreholte leed balverlies in de aanval en Kwiek scoorde eenvoudig uit de break-out. Bij rust was het verschil vier, maar na de pauze was er geen houden meer aan. Klein: ,,Dit verlies is jammer, maar het was ingecalculeerd. We krijgen nu een reeks waarin we punten moeten pakken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.