Celeste Split maakt rentree bij winnend TOP

Celeste Split maakt rentree bij winnend TOP
Celeste Split.
© Archieffoto
Sassenheim

’Celeste oho’, zingt het publiek als Celeste Split het veld betreedt. Terwijl zijn ploeggenote haar rentree maakt drie minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Koog Zaandijk, kan Nick Pikaar niets anders dan haar aanmoedigen. ,,Ik ben bang dat mijn blessure nog wel even gaat duren.’’

Hij juicht hard voor Split als ze een minuut later met een prachtige doorloopbal de eindstand op 22-18 bepaalt. Terwijl de Sassenheimse toeschouwers Split toezingen, blij dat de topscoorster haar eerste minuten na een voetblessure heeft gemaakt, verbijt Pikaar de pijn. Figuurlijk. Zo lang hij zit, voelt hij de pijn in zijn voet niet. ,,Zodra ik afzet, ga ik door de grond’’, vertelt hij.

Op een paar minuten tegen Tempo twee weken geleden na speelt Pikaar al sinds begin december niet. ,,Tegen Fortuna gebeurde het. Sinds die tijd heb ik pijn in mijn rechtervoet.’’ Vorige week had Pikaar een MRI. Een oorzaak werd niet gevonden, wel blijkt er vocht in zijn voet te zitten. De enige remedie is rust.

Het enige wat Pikaar kan doen, is zijn team aanmoedigen. Hij ziet dat TOP het wederom niet makkelijk heeft. Na een gelijkopgaande eerste helft gaat KZ, nummer vier van de ranglijst, met een 8-11 voorsprong rusten. ,,Het is zo spannend op de bank. Veel spannender dan als je in het veld staat. Je kunt weinig doen.’’

Met hulp van de aanmoedigingen van Pikaar en Split begint TOP na rust aan een inhaalrace. Punt voor punt komen de Sassenheimers dichterbij. Mick Snel zorgt een kwartier voor tijd voor de verdiende 13-13 gelijkmaker. Even later komt Julia Schuiling binnen de lijnen en verhuist Jet Hendriks naar het andere vak. Vanaf dat moment begint het te lopen.

Net als vorige week blijkt talent Schuiling een versterking in aanvallend opzicht. Binnen een paar minuten maakt ze twee doelpunten. ,,Het verbaast mij ook dat het zo goed gaat. Ik ben wel zenuwachtig hoor, maar blijkbaar lijkt dat niet zo. Ik doe gewoon mijn best’’, zegt ze bescheiden.

Een paar minuten voor tijd is de wedstrijd beslist en mag Split er nog even in om haar voet te testen. Alsof ze haar eerste minuten in de League ooit maakt, sprint ze het veld in. Pikaar hoopt ondertussen dat zíjn rentree niet al te lang meer op zich laat wachten.

Dat hoopt coach Jan Niebeek ook. Hoewel TOP de afwezigheid Split en Pikaar tot nu toe zonder puntverlies oplost, is het spel vaak moeizaam. Dat is niet zo gek. Niebeek: ,,PKC mist nu Laurens Leeuwenhoek en heeft vijf punten verloren in drie wedstrijden. Dat andere spelers het gat vullen, is niet zo vanzelfsprekend. Maar bij ons gebeurt dat wel. Dat is best bijzonder.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal