Rijnsburgse Boys laat de zege glippen: ’Mentaal waren we vandaag niet scherp genoeg’

Rijnsburgse Boys laat de zege glippen: ’Mentaal waren we vandaag niet scherp genoeg’
Nick van Staveren loopt juichend weg na zijn late gelijkmaker, Massies Artien blijft verbouwereerd achter.
© Foto Orange Pictures/Wim Wobbes
Noordwijk

Een derby hoeft niet per se spectaculair te zijn om het publiek negentig minuten lang te boeien. Maar een onvoorziene ontknoping zoals zaterdagmiddag aan de Duinwetering zorgde wel voor het sensationele slotakkoord waar Noordwijk vurig naar verlangde. Rijnsburgse Boys bleef met ’slechts’ een punt gedesillusioneerd achter (3-3).

Alles wees erop dat het de wedstrijd van Furhgill Zeldenrust (30) zou worden. Hij schoot Rijnsburgse Boys twee keer op voorsprong met prachtige treffers, combineerde er lustig op los en was bij vlagen ongrijpbaar.

En toen Jeffrey Jongeneelen er een kwartier voor tijd ook nog eens 1-3 van maakte, leek het allemaal in kannen en kruiken voor de in het azuurblauw gestoken ’Uien’. Tot aan de 88ste minuut lukte het Noordwijk, dat ruim voor de rust via een droge knal van Denzel James langszij was gekomen, zelfs niet meer om gevaarlijk te worden.

Maar één briljante bevlieging van Tjeerd Westdijk gooide alles op z’n kop. De ingevallen spits legde van achttien meter zomaar aan met z’n zwakkere linkerbeen en liet de bal met een schitterende boog in de kruising belanden.

,,Je komt erin, dan wil je heel graag het verschil maken’’, gaf de getergde Westdijk later te kennen. ,,Dan is het extra lekker als het ook nog 3-3 wordt, want dan heeft die goal écht waarde.’’

Het duurde tot diep in blessuretijd voordat de gelijkmaker viel. De tot dan foutloos verdedigende mandekker Masies Artien – in genade aangenomen, nadat hij een week eerder uit de selectie was gezet vanwege te laat komen op de training – verloor Nick van Staveren één tel uit het hoog en zag hem de bal achter doelman Richard van Nieuwkoop tikken.

Een remise voelde voor de Rijnsburgers logischerwijs als verlies. Daar kon de persoonlijke prestatie van Zeldenrust niets aan af doen. ,,Natuurlijk ben je belangrijk met die twee goals, maar ik had liever drie punten meegenomen’’, sprak de linkerspits teleurgesteld. ,,Dan doe je bovenin gewoon lekker mee. Nu loop je weer achter de feiten aan. Zuur en zonde.’’

Slot op de deur

Opvallend was dat de formatie van Henk Wisman zich in het slotkwartier steeds meer terugtrok. De coach bracht in minuut 87 met verdediger Thomas Bakker zelfs nog een extra slot op de deur. Waar het fout ging, volgens Zeldenrust? ,,Mentaal waren we niet scherp genoeg, want je weet dat ze nog meer lange ballen gaan geven. We hebben een aardige pot neergezet en ook niet veel weggegeven. Maar wat mij bij blijft, is de teleurstelling.’’

Westdijk telde zijn zegeningen. ,,Gezien het scoreverloop mag je ons zeker feliciteren met een punt’’, erkende de gewezen clubtopscorer. ,,We hebben vandaag niet gespeeld zoals Noordwijk graag wil spelen. Maar we hebben er ook een hoop gehad waarin we dat wel deden en dan stonden we met nul punten. Het is ook wel een keer lekker zo.’’

De 31-jarige Hagenaar, die deze zomer Noordwijk na vier jaar verlaat, draaide er niet omheen. Het feit dat hij dit seizoen meer op de bank zit dan dat hij voetbalt, zint hem totaal niet. ,,Ik moet het op trainingen en in wedstrijden laten zien. Speel de laatste tijd sowieso lekker, zit goed in m’n vel. Maar ik wil wel weer een keer in de basis beginnen.’’

Wat dat betreft kon Zeldenrust de toekomst zonniger inzien. Last van zijn langdurige blessureleed leek hij niet meer te hebben. ,,Helaas kon ik ons niet de overwinning bezorgen, maar ik moet dit vasthouden en doortrekken. Ik ben onderweg om weer de oude te worden, maar ik ben er nog niet’’, besloot de smaakmaker veelbelovend.

Noordwijk: Wolsheimer; Oversloot, Rietveld, Overvliet, Bröcker (73. Smith); Roshanali, Reynaers, Bosma (70. Westdijk); Van Staveren, Wendt, James (70. De Kruijs).

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Koomen, Artien, Gielisse, Strooker; Spruijt, Jongeneelen, Magan (87. Bakker); Van Dongen (46. Knol), Van der Moot, Zeldenrust.

Meer nieuws uit Sport Regionaal