Burgemeester Verkleij neemt in Noordwijk stokje over van Hermans

Burgemeester Verkleij neemt in Noordwijk stokje over van Hermans
Wendy Verkleij.
© Publiciteitsfoto
Noordwijk

Wendy Verkleij wordt maandag 27 januari geïnstalleerd als eerste door de kroon benoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Noordwijk. In de voorafgaande dagen wordt afscheid genomen van Jon Hermans, die sinds de fusie van Noordwijkerhout met Noordwijk op 1 januari 2019 de taken waarnam.

Hermans wordt vanavond als eerste uitgezwaaid door de gemeenteraad. Dat gebeurt na afloop van de reguliere vergadering in dorpshuis De Duinpan in De Zilk. De bijzondere raadsvergadering, waarin zij door verschillende politieke vertegenwoordigers wordt toegesproken, begint om 22.15 uur.

Donderdag neemt Hermans in een openbare bijeenkomst in de congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout afscheid van de inwoners, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Het afscheid van Hermans vindt in twee delen plaats. Om 16.30 uur is er eerst een bijeenkomst waarbij Patrick van Hees zal spreken aan de hand van het thema ’Het geluk van Noordwijk’.

Burgemeester Verkleij neemt in Noordwijk stokje over van Hermans
Jon Hermans
© Publiciteitsfoto

Vanaf 18.00 uur kan tijdens een receptie de scheidend burgemeester de hand worden geschud. Hermans zal daarbij zelf door de zaal lopen om in gesprek te gaan met de aanwezigen. Hermans heeft aangegeven liever geen cadeaus te ontvangen. In plaats daarvan beveelt ze een bijdrage aan ’De tuin van Toyo’ aan. Onder die naam wordt een opvangcentrum in de gemeente Dogbo in Benin gerund. Deze instantie in West-Afrika vangt mensen met een veelal ernstige verstandelijke beperking op en zorgt voor dagbesteding. Meer informatie hierover is te vinden via noordwijk.nl/tuinvan toyo.

Nadat Hermans is uitgezwaaid, neemt Verkleij het stokje over. Dat gebeurt maandag op officiële wijze tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een welkomstwoord door de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Hans Knapp. Na de beëdiging van burgemeester Verkleij door de commissaris van de koning Jaap Smit volgen er nog toespraken. Zo spreekt Taetske Visser als voorzitter van de vertrouwenscommissie, Cornelis Visser namens de burgemeesterskringen Holland Rijnland en Duin- en Bollenstreek, en Sjaak van den Berg namens het college van Noordwijk.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek