Ambitieuze Roberto Escudero gaat straks vol voor amusement bij zijn nieuwe club: ’Bij FC Boshuizen is het nooit saai’

Ambitieuze Roberto Escudero gaat straks vol voor amusement bij zijn nieuwe club: ’Bij FC Boshuizen is het nooit saai’
Roberto Escudero: ,,Omdat de club klein is, zal ik creatief moeten zijn.’’
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Voor Roberto Escudero kwam er een wens uit. Enkele weken terug kwam de Leidenaar tot overeenstemming met FC Boshuizen om daar na het lopende seizoen Marcel IJzendoorn op te volgen.

Op dit moment is de ex-speler van de club aan de Boshuizerkade (tussen 2010 en 2012) nog oefenmeester bij Lugdunum, maar het 34-jarige voetbaldier wilde graag weer hogerop en dat gaat er dus van komen. ,,Kort nadat bekend werd dat IJzendoorn zou stoppen bij FC Boshuizen kwam ik in contact met Frans Stouten en toen is het balletje gaan rollen. Ik ben op gesprek geweest en heb een presentatie neergezet bij de club over mijn ideeën en werkwijze. Dat sloeg aan en na het tweede gesprek waren we er al uit. Ik weet dat er een aantal stevige tegenkandidaten waren, maar men sprak het vertrouwen in mij uit.”

Escudero heeft genoeg ambitie. ,,Ik sta eigenlijk ook best open voor een vervolg straks in mijn trainersloopbaan. Dat zal niet meevallen, want dat is een wereldje van ex-profs en daar kom je lastig tussen. In het betaalde voetbal zit er uiteraard ook een limiet aan het aantal clubs waarbij je zou kunnen werken, maar ik wil me zeker verder bekwamen. In dat opzicht heb ik eerder bij GHC de nodige ervaring opgedaan als jonge trainer. Dat was in een hele lastige periode van de club, maar daar heb ik wel veel ven geleerd.

Hij ziet FC Boshuizen als een nieuw avontuur en kan niet wachten om te beginnen. ,,Ik heb ze dit seizoen al meerdere keren aan het werk gezien en ze spelen leuk, attractief voetbal. Het is er nooit saai en het amusement wat ze leveren, heb ik straks ook voor ogen. Na goed onderling overleg met de huidige trainer voor wat betreft de planning heb ik nu al gesprekken gevoerd met spelers en zij zijn allemaal positief. Natuurlijk snap ik dat spelers enige reserve houden in de uiteindelijke beslissing te blijven.’’

De kans is aanwezig dat spelers zich elders kunnen verbeteren, beseft Escudero. ,,Het is jammer dat Sjoerd Winkelman en Sohrab Safi de club verlaten, maar die beslissingen waren al genomen. Daar waar er gaten vallen, zal er vooral worden gekeken naar spelers uit de regio. Vooralsnog heb ik er een goed gevoel bij dat de selectie grotendeels in tact blijft. Dat is in het verleden wel eens anders geweest bij FC Boshuizen.”

Met Lugdunum wil hij eerst graag de nacompetitie voor promotie bereiken. ,,Spelers en mensen vanuit de club waren erg enthousiast over de stap die ik maak en ook dat voelt prima aan. Ik heb bij FC Boshuizen getekend voor één seizoen, maar beide partijen hebben de intentie om er een langere periode van te gaan maken. Ik wil ook graag ergens langer werken. Omdat de club klein is, zal ik creatief moeten zijn en ik zal er vast de nodige taken bij krijgen. Mijn aanpassingsvermogen is door de jaren heen groter geworden dus ik zie vooral kansen. Ik waardeer het in ieder geval zeer dat de huidige trainer van FC Boshuizen, Marcel IJzendoorn, zo open voor mij staat en relaxed overkomt. Dat zie je nog wel eens anders bij een vertrekkende en komende trainer.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal