Grote alcoholcontrole in Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom; negen personen met te veel drank achter het stuur

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 4
NOORDWIJKERHOUT

De politie heeft vrijdag op drie locaties in de Bollenstreek alcoholcontroles uitgevoerd. Van de 1850 bestuurders waren er negen personen die met te veel alcohol op achter het stuur waren gekropen.

Er werd gecontroleerd tussen 16.00 en 23.00 uur op de Langelaan in Noordwijkerhout, de 2e Poellaan in Lisse en de Leidsestraat in Hillegom. De kruisingen Langelaan/Gooweg/'s Gravendamseweg N443 werden helemaal dichtgezet. Ook de rotonde 2e Poellaan/Heereweg/Catharijnelaan in Lisse werd dichtgezet. Later op de avond werd de Leidsestraat N208 komende uit Lisse en Hillegom en de N207 dichtgezet.

De meeste weggebruikers hadden niks tot weinig gedronken.

Uiteindelijk wist de politie negen personen aan te houden op te veel alcoholverbruik. De hoogste meting kwam van een bestuurder die 2,5 keer te veel had gedronken dan is toegestaan.

Er zijn ook twee automobilisten aangehouden met drugs achter het stuur. Ook was er een persoon die voor de derde keer is aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Daarnaast had iemand een openstaande boete en werden diverse bestuurders gewezen op gebreken aan hun auto.

© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.