Festival 02.02.2020 in Scheltema gaat 26 uur door tot maandagochtend 9.20 uur

Festival 02022020 in Scheltema.

Festival 02022020 in Scheltema.© FRoto Taco van der Eb

Laura Heerlien
Leiden

Misschien lag het aan het slechte weer, maar superdruk was het zondagmiddag niet bij het ’palindroom-festival’ 02.02.2020 in Scheltema, georganiseerd door componiste Lam Lai.

Voor de manifestatie 02.02.2020 maakte ze gebruik van haar internationale contacten. ,,Ik stuitte op deze wonderlijke datum. De cijfercombinatie is bijna computertaal. Zo’n mooie datum ga ik niet meer meemaken in mijn leven. Daar moest ik iets mee.’’

Lam Lai bedacht een evenement dat zondagochtend vroeg begon in Scheltema. Op dat tijdstip werd het op de eerste plek in de wereld 20.20 uur.

Vanaf dat moment waren er live optredens in Scheltema. Onder andere het New European Ensemble uit Den Haag trad ’s middags op en speelde ook een compositie van Lam Lai.

De live optredens gingen door tot laat in de avond. Op het symbolische tijdstip van 20.20 uur was het podium voor Paul Koek, artistiek leider van De Veenfabriek. Met een groep muzikanten en acteurs stortte hij zich op het stuk ’Plus-Minus’ van Karlheinz Stockhausen.

Na middernacht werd Scheltema een nachtbioscoop met streams van elders. Op maandagochtend doet Liesbeth Vreeburg om 9.20 uur de finale. Zij maakt ter plekke een installatie in een poging om de tijd stop te zetten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.