Alphense Boys laat geen spaan heel van ongeïnspireerd MSC: 8-1

Kees Tol is op weg naar een van zijn vier treffers tegen MSC.

Kees Tol is op weg naar een van zijn vier treffers tegen MSC.© Foto Alphense Boys

Tessa de Wekker
Alphen aan den Rijn

Alphense Boys had nog een appeltje te schillen met MSC/Amslod. In Meppel kwamen de Alphenaren niet door de muur heen die de thuisploeg had gemetseld. Zaterdagavond was daar geen sprake van. Maar liefst acht keer brak de ploeg van Hein van Heek door het dit keer broze MSC-wandje heen.

Kees Tol zette de toon. Binnen tien minuten had de Volendammer er al twee in liggen. Dat het zo gemakkelijk ging, had maar deels met Alphense Boys zelf te maken. De ploeg speelde prima. De Alphenaren wilden dan ook revanche op zichzelf nemen na de zeperd op De Bijlen twee weken geleden tegen de nummer laatst VOC (1-3). ,,We hadden echt wel wat recht te zetten en daar hebben we het van tevoren ook over gehad’’, aldus Van Heek.

MSC bleek dé perfecte rebound kandidaat. De club heeft onlangs besloten om volgend seizoen op zaterdag te gaan voetballen. In september stroomt de huidige hoofdklasser in in de vijfde klasse. Voor de selectie valt er niets meer te winnen dit seizoen en dat bleek. Totale desinteresse spreidden de Meppelaren tentoon zaterdagavond. In niets leek de ploeg meer op de schier onneembare vesting van een paar maanden geleden. Spelers en staf zaten in totaal vijf uur in de bus voor de wedstrijd tegen Alphense Boys, maar vonden zelfs daarin niet de motivatie om in elk geval te proberen er iets van te maken. Van Heek: ,,MSC heeft in de laatste drie wedstrijden iets van twintig doelpunten tegen gehad. We wisten dat als we snel op voorsprong zouden komen, het gedaan zou zijn.’’

Na de rappe 2-0 van Tol, die vrijdag bekend maakte na één seizoen te vertrekken uit Alphen, bleef het even stil, maar vijf minuten voor rust maakte Cem Sahin de derde van de avond. Nog voor de pauze beslechtten Jesse Vink en opnieuw Tol het lot van MSC. De treffer van Vink was bijzonder fraai. Van zo’n 35 meter knalde de vleugelverdediger de bal in de kruising.

In de kleedkamer was het vervolgens feest. ,,Tien, tien, tien’’, klonk het uit vele kelen. Zover kwam het niet, maar er kwamen nog wel drie treffers bij. Lilinho Martins scoorde snel na rust en Tol maakte zijn vierde, uit een strafschop. Tien minuten voor tijd maakte invaller Thijs Hoogenboom de achtste. Enig smetje was het tegendoelpunt vlak voor tijd.

Met zijn vier doelpunten heeft Tol zich weer alleen aan kop van de topscorerslijst van de afdeling gepositioneerd. Hij staat nu op zestien treffers en maakte al drie hattricks. Toch verkast de 33-jarige spits na dit seizoen naar eersteklasser Go Ahead Kampen. Tol gaat daar met vrienden spelen en wil weer op zaterdag gaan voetballen.

Nu bekend is dat Alphense Boys het vanaf volgend seizoen met een stuk minder geld moet doen van de hoofdsponsor, is de verwachting dat er meer spelers volgen die Alphen gaan verlaten. Van Heek, die zelf komend seizoen bij RCL aan het roer staat: ,,Bij veel clubs is het momenteel onrustig, bij ons ook. Dan is het wel lekker om zo’n wedstrijd te spelen.’'

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.