NS waarschuwt voor veel ongemak bij reizen

Matrixbord voor station Leiden-Centraal

Matrixbord voor station Leiden-Centraal© foto ld

Erna Straatsma
Leiden

De NS waarschuwt Leidse treinreizigers voor grote hinder in de periode van 8 tot en met 16 februari.

Voor station Leiden Centraal staat een mobiele trailer met een groot matrixbord. Oplichtende teksten waarschuwen passanten alvast voor de aangekondigde werkzaamheden aan het spoor. Die leiden volgende week tot zeer beperkt treinverkeer, of helemaal geen treinen. Dat laatste is het geval in het eerste weekeinde van de werkzaamheden aan de noord- en oostkant van het station, op 8 en 9 februari. Dan valt het totale treinverkeer stil, zowel van, naar als via Leiden.

’Mijd de spits’ is een van de waarschuwingen op het matrixbord. Dat geldt vooral voor de overige dagen, als er ’zeer beperkt’ treinverkeer is. Kortere treinen en kleinere perrons leiden vermoedelijk tot extreme drukte. ’We raden je aan om op werkdagen indien mogelijk de ochtend- en avondspits te mijden als je reist van, naar en via Leiden-Centraal, alsmede op de trajecten Haarlem /Amsterdam-Sloterdijk en Den Haag-Centraal / Rotterdam-Centraal’, luidt het NS-advies aan reizigers.

Wie de ochtend- of avondspits niet kan mijden, moet rekening houden met overvolle treinen en vertragingen. Reizigers die vanuit leiden naar Schiphol willen, doen er wellicht een uur langer over dan de twintig minuten die het anders duurt.

Voor de bussen die treinen vervangen, richt de NS een tijdelijk transferium in naast de A44, aan de Willem Einthovenstraat (nabij Corpus). Bij Leiden-Centraal is onvoldoende ruimte voor alle NS-bussen. Een speciale buspendel brengt reizigers eerst naar het transferium. Daar kunnen ze overstappen op een bus naar de gewenste bestemming.

Reizigers tussen Leiden en Alphen aan den Rijn hoeven niet eerst naar het transferium. Ze zijn de enigen die naast het station meteen op de juiste bus kunnen stappen.

Forensen die van Amsterdam naar Den Haag of Rotterdam willen (of vice versa) wordt aangeraden om via Utrecht om te reizen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.