Studentenkamers als podium voor dansers, dichters en cabaretiers

Bomvolle Leidse studentenkamers tijdens de optredens van artiesten bij Stukafest.

Bomvolle Leidse studentenkamers tijdens de optredens van artiesten bij Stukafest.© Archieffoto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

Meer dan twintig Leidse studentenkamers doen donderdag- en vrijdagavond mee aan Stukafest. Er zijn optredens op het gebied van theater, poëzie, dans en cabaret.

Het studentenkamerfestival beleeft zijn twaalfde editie in Leiden. Aan het begin van deze eeuw ontstond het festival in Nijmegen en inmiddels doen er zestien studentensteden aan mee.

Bij Stukafest wonen bezoekers op één avond drie optredens bij, die steeds een half uur duren. De artiesten strijken neer in een studentenkamer. Het publiek wisselt drie keer van locatie. De deelnemende kamers liggen op loop- of fietsafstand van elkaar in de Leidse binnenstad.

De organisatoren proberen altijd een zo gevarieerd mogelijk programma samen te stellen. Op muzikaal gebied laten onder anderen de Leidse singer-songwriter Melle, het celloduo Barrière en de Rotterdamse hiphoppers van Dragonfruit van zich horen.

Cabaretier Fabian Fransicus speelt een minivoorstelling over zijn autisme. Ook zijn er deelnemers van het Amsterdams Kleinkunst Festival die Stukafest gebruiken om alvast wat van hun grappen uit te proberen.

De Leidse stadsdichter Marianne van Velzen gaat proberen het publiek te verleiden met haar poëzie. Ook Nico Dijkshoorn leest voor uit eigen werk en speelt liedjes op zijn akoestische gitaar.

Stukafest, donderdag 6 en vrijdag 7 februari, 20.30 tot 23.00 uur, studentenkamers, binnenstad, Leiden, meer informatie: www.stukafest.nl/leiden

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.