ZZ Leiden sluit Europees avontuur af met verlies

Nuni Omot scoorde 31 punten in Siberië.

Nuni Omot scoorde 31 punten in Siberië.© Foto Ivan Petukhov

Joris Zandbergen
Krasnoyarsk

Met het hoofd omhoog maar zonder nogmaals de punten te pakken heeft Zorg en Zekerheid Leiden afscheid genomen van de Europe Cup.

Het team van coach Rolf Franke, vorige week al uitgeschakeld, slaagde er niet in Krasnoyarsk in Rusland nog een keer pootje te lichten, zoals dat in Leiden wel was gebeurd. Het werd 96-84 voor het Russische team.

Een nieuwe Europese stunt was, naast de enorme reis die de Leidenaars moesten maken, nog moeilijker te bewerkstelligen omdat Tayler Persons (voetblessure) en Braxton Huggins (buikgriep) aan de kant moesten blijven.

Van zijn vaste kern hield Franke in Siberië nog zes man over, die deze keer wat hulp kregen van de jonge Troy Koehler. Dit groepje hield lange tijd dapper stand, vooral door Nuni Omot en Jarvis Williams. Het duo was in de eerste helft goed voor 34 van de Leidse punten (47-41).

Krasnoyarsk schoot echter met scherp in de tweede helft, en het was logisch dat de Leidenaars steeds meer de vermoeienissen gingen voelen. Williams en Worthy de Jong hielden hun team nog even in de race, maar vijf minuten voor tijd brak het Leidse verzet alsnog.

,,Ons doel is nationaal de hoofdprijs pakken’’, zei voorzitter Marcel Verburg. ,,Deelname aan de Europe Cup helpt om betere spelers te rekruteren, en het geeft de mogelijkheid om te zien waar je als ploeg aan moet werken. Het is dus nog steeds de moeite waard.’’

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.