Voorschoten ’97 en RVVH houden elkaar in evenwicht bij spektakelstuk op sportpark Adegeest

© Archieffoto

Hennie Kanbier
Voorschoten

Voorschoten ’97 en RVVH maakten er een boeiende tweestrijd van waarbij beide ploegen zich uiteindelijk tevreden moesten stellen met een punt (4-4).

Voor Voorschoten ’97-trainer Theo Ducaneaux was het gevoel na afloop dubbel. ,,We kwamen al snel met 0-2 achter en ik moet daarbij vooral de credits geven aan de Ridderkerkers. Gelukkig kwamen we snel terug bij deze stand en ook later bij de 1-3. Na de rust kwamen we terug en lagen er kansen om de zege te pakken. Die leek er ook te komen vlak voor tijd, maar in de extra tijd scoorden zij alsnog de gelijkmaker. Dat is dan wel zuur, maar als ik de gehele wedstrijd met wat meer afstand bekijk dan is deze uitslag wel okay.”

In de eerste dertig minuten werd Voorschoten ’97 bij vlagen overrompeld en dat leidde tot een achterstand. Vanaf de stip, na een overtreding op Shemiel Constancia die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had, bracht Ronnie Verplancke de spanning terug.

Nick Guijt verkleinde de marge bij 1-3 en na de pauze kwam er balans na een volgens Ducaneaux ’eredivisiewaardige’ treffer van Peer van Paasen. Voor de gastheren werd het nog mooier toen de sterk ingevallen Melle Rekvelt de 4-3 aantekende. De bezoekers kregen het echter voor elkaar om ook een vierde treffer te produceren. ,,Natuurlijk wil je als trainer graag winnen, maar voor het publiek was dit zeker ook een prima middag. Na een pover eerste gedeelte van de wedstrijd hebben we ons uitstekend hersteld. Daarnaast heb ik heerlijke goals gezien.”

Voorschoten ’97 handhaaft zich vooralsnog keurig in het linkerrijtje. Volgende week gaan de groengelen op bezoek bij nummer twee Neptunus/Schiebroek.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.