ARC is tevreden met gelijkspel bij Achilles Veen en ziet Richard Bakker terugkeren

Richard Bakker maakte na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree bij ARC.
© Archieffoto
Veen

In de uitwedstrijd bij het iets lager geklasseerde Achilles hield ARC zich staande en nam een punt mee terug naar Alphen aan den Rijn.

Met het doelpuntloze gelijkspel kon de trainer van de Alphense Racing Club, Mark Evers, zonder meer leven. ,,Achilles Veen is op alle fronten iets verder dan ARC, hoewel dat niet altijd terug te zien was in de resultaten tot nu toe. Ik vind dat we het knap gedaan hebben.’’

Het treffen tussen Achilles Veen en ARC was ondanks de uitslag zeker niet bloedeloos, vond Evers ,,In de eerste minuten hadden we het heel lastig en stond het nog niet goed, maar vervolgens hebben we een prima eerste helft laten zien. Beide ploegen kregen wat kansen, maar de beide doelmannen deden het prima. Na de rust werd het voor ons vooral tegenhouden. Dat vind ik geen schande, want zij hebben echt veel voetballend vermogen.’’

Uiteindelijk sleepte ARC-doelman Aäron Balk zijn ploeg er tot twee keer toe doorheen. Een derde grote kans van de thuisploeg ging huizenhoog over. Evers zag dat ARC zelf niets meer kon creëren, maar zag zijn ploeg wel volwassen voor de dag komen. ,,Na afloop kregen we daar ook veel complimenten voor en zelfs felicitaties, maar dat laatste vind ik dan weer te ver gaan. We hebben niet gewonnen en dat was ook te veel van het goede geweest. Dat neemt niet weg dat ik heb gezien dat mijn spelers elke korrel van het veld wilden opvreten en zo zie ik dat graag.”

Naast het gelijkspel was de terugkeer van Richard Bakker een tweede positief punt. De 29-jarige middenvelder was anderhalf jaar uit de roulatie nadat hij in september 2018 zijn kruisband afscheurde.

ARC is terug te vinden op de vijfde plek. ,,Voor ons is dat prima, maar het gat naar de streep is nog niet heel groot en dus blijft dat onze eerste taak. Wanneer we van Capelle kunnen winnen volgende week ziet het er zonder meer wel goed uit. Met een punt of acht erbij zijn we zeker veilig en kijken we verder.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.