Halve finale beker bijna onmogelijk voor vrouwen ZVL-1886 na ruime nederlaag in Zaandam

Wim Siera
Zaandam

Het bereiken van de halve finale in de bekercompetitie lijkt voor de waterpolovrouwen van ZVL-1886 een onmogelijke opgave. De Leidse eredivisionist verloor zaterdag in Zaandam met 15-8 van ZV De Zaan.

ZVL-1886 moet in de tweede confrontatie tussen beide ploegen met meer dan zeven doelpunten verschil winnen om zich bij de beste vier ploegen te scharen.

De ploeg van trainer Jacob Spijker kwam ondanks de nederlaag eigenlijk best wel aardig voor de dag. De Zaan geldt met vijf internationals in de gelederen als een van de sterkste formaties van Nederland. De Leidse vrouwen daarentegen vingen de strijd aan zonder Iefke van Belkum en Malissa van Rijn, die aan haar knie is geblesseerd.

Spijker kon wel een beroep doen op Oranje-speelster Rozanne Voorvelt, die in de bekercompetitie wel mag uitkomen voor ZVL. De Leiderdorpse speelde goed, pikte haar doelpunt mee, maar kon ook niet voorkomen dat ZV De Zaan door een sterke tweede periode (4-0) de zege naar zich toetrok. Laura Roels werd aan Leidse kant topscorer met drie treffers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.