45ste Singelloop: Geld voor rolstoelbus, rolstoel, fietsaccu, hek, wijktafel en droomdag

Tim Brouwer de Koning
Leiden

Ten minste zes goede doelen komen in aanmerking voor een deel van de opbrengst van de 45ste Singelloop.

Uit 25 voordrachten koos de Singelloop-organisatie voor de onderbouwde plannen van Topaz Lakenhof Leiden, Recreatie Gehandicapten Poelgeest, Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp, Natuurspeeltuin Leiderdorp, Libertas Leiden/Matilo en Droomdag Roelofarendsveen. Het zestal kan op vrijdag 17 april na de Singelloop een cheque tegemoet zien. Met behulp daarvan kunnen zij een gewenste aanschaf of dienst (deels) bekostigen.

Hoewel de keuze net als in voorgaande jaren moeilijk was, sprongen enkele aanvragen eruit. Zo heeft Topaz Lakenhof dringend behoefte aan een elektrische rolstoel. Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp heeft geld nodig om accu’s aan te schaffen voor duo-fietsen. Een zogeheten schapenhek staat op de verlanglijst van Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp. Stichting Recreatie Gehandicapten Poelgeest uit Oegstgeest vroeg de Singelloop-organisatie met succes om een bijdrage voor de aanschaf van een rolstoelbus. Libertas Leiden/ Matilo heeft plannen voor de aanschaf van een grote wijktafel.

De opbrengst van het hardloopevenement voor het hele gezin kan ook ten goede komen aan waardevolle diensten. Zo verzorgt stichting Droomdag Roelofarendsveen droomdagen voor gezinnen waarvan een van de ouders aan een levensbedreigende ziekte lijdt.

Net als de andere vijf uitverkoren organisaties is deze stichting actief in het verspreidingsgebied van het Leidsch Dagblad, dat samen met de Leidse Politie Sportvereniging LPSV de bijna zeven kilometer lange gezinsloop organiseert. Een andere spelregel is dat het geld - bijeengebracht door deelnemers aan de loop - wordt besteed aan een concrete en controleerbare aanschaf of dienst. „Het mag per se niet op de grote hoop terechtkomen”, legt Singelloop-voorzitter Gertjan van Geen uit.

De kans bestaat dat de organisatie nog een zevende goede doel toevoegt aan de lijst. Het is een goede gewoonte dat degene die het startschot lost een ’eigen’ goede doel voordraagt. Wie de starter is, wordt later bekendgemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.