Begin bouw eerste huizen In den Houte in het tweede kwartaal

Het hoofdgebouw van de Bavo.

Het hoofdgebouw van de Bavo.© Archieffoto Taco van der Eb

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

De vergunning voor de eerste 82 woningen op Landgoed In den Houte in Noordwijkerhout is definitief rond. De bouw ervan begint nog in het tweede kwartaal.

Op het terrein van de voormalige rooms-katholieke psychiatrische instelling moeten in de komende vijf jaren 664 woningen worden gerealiseerd. Het terrein is daarvoor opgedeeld in elf gebieden. Begonnen wordt met ’De Lanen’, een deelgebied dat is gelegen rond het monumentale hoofdgebouw.

Inmiddels zijn de eerste straatnamen bekendgemaakt door de nieuwe burgemeester van Noordwijk Wendy Verkleij. Die verwijzen naar de historie van het tegen het dorpscentrum gelegen complex. Zo krijgt de hoofdontsluiting de naam Sint Bavolaan. De naam Engelse Tuin wordt ook in ere gehouden. Die gaat gelden voor het park en aangrenzende straten. Daarnaast verwijzen de straatnamen Sint Aloysiuslaan, Sint Tarcisiuslaan en Sint Janslaan naar oude paviljoenen op het terrein.

Het Bavoterrein wordt ontwikkeld door de combinatie Novaform-Trebbe. ’De Lanen’ telt in totaal 112 huizen waarvan 30 in de sociale sector. Die laatste woningen zullen worden verhuurd via de Noordwijkerhoutse woningcorporatie Sint Antonius van Padua. Ook gaan er 15 sociale koopwoningen van de hand onder een constructie van ’duo-koop’. Deze huizen worden daarbij voor reen prijs van 127.000 euro te koop aangeboden, met die restrictie dat de grond in erfpacht blijft. Daarvoor gaat een vergoeding van 263 euro per maand gelden.

Onderdeel van het totale plan is ook de verhuizing van zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve naar het oude Pesthuis en een deel van de Engelse Tuin.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.